18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportȘeful diplomației române s-a întâlnit cu cu ambasadorii din statele Uniunii Europene....

Șeful diplomației române s-a întâlnit cu cu ambasadorii din statele Uniunii Europene. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu a avut, luni, o întrevedere cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, în cadrul căreia au discutat despre ieşirea Marii Britanii din UE, migraţia şi terorismul.

Ministerul Afacerilor Externe (MA) prcizează că, reuniunea a fost organizată de ambasada Slovaciei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE și a prilejuit „un schimb de opinii asupra evoluţiilor recente şi temelor de actualitate ale agendei europene, precum viitorul UE, inclusiv în contextul Summit-ului recent de la Bratislava, Brexit, migraţia şi securitatea internă, terorismul, situaţia regională şi evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe Republica Moldova”.

O altă temă de discuție a vizat nivelul de coeziune şi solidaritate a proiectului european, pe baza unei agende pozitive şi a unei viziuni asumate în comun de către statele UE. 

Astfel, șeful diplomației române, Lazăr Comănescu, a reiterat susţinerea României pentru o abordare cuprinzătoare a fenomenului migraţiei la nivel UE, „amintind, în acest sens, contribuţia substanţială a ţării noastre la eforturile comune derulate în plan UE în gestionarea migraţiei şi asigurarea securităţii interne şi la graniţele externe ale UE. În acest context, a reiterat obiectivul de aderare a României la spaţiul Schengen”, a mai precizat MAE.

În plus, Lazăr Comănescu a vorbit despre menţinerea Parteneriatului Estic ca prioritate a Politicii Europene de Vecinătate revizuite şi a noii Strategii Globale a UE.

„A fost subliniată, în context, atenţia sporită pe care România o acordă apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, tradusă prin sprijinul politic şi contribuţia consistentă în planul asistenţei bilaterale pe care ţara noastră le oferă statului vecin”, a mai precizat sursa citată.

 

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă