10.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Ședințele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, anulate. Mihai Goțiu: PSD și ALDE au pus priorităţile luptei lor interne de partid în faţa priorităţii naţionale

Ședințele de plen ale celor două camere ale Parlamentului ar fi trebuit să aibă loc luni, însă au fost anulate. Vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu a declarat că cele două partide care formează coaliția de guvernare, PSD și ALDE, "au pus lupta internă de partid în faţa priorităţilor naţionale şi că propunerea a fost făcută cu sprijinul UDMR", potrivit Mediafax.

„Astăzi suntem în faţa unei acţiuni a alianţei de la putere PSD-ALDE prin are au schimbat priorităţile şi au pus priorităţile luptei lor interne de partid în faţa priorităţii naţionale, au schimbat programul Parlamentului. S-a anulat plenul de azi, s-a anulat sesiunea de întrebări şi inerpelări pentru mâine dimineaţă ca să poată – considerăm noi – să aibă timp să-şi rezolve problemele interne. Este drept, au apelat la colegii de la UDMR ca să facă această propuenre, ceea ce cred că ne spune ceea ce a decis şi ceea ce va face UDMR miercuri, asta este noutatea”, a declarat vicepreşedintele USR al Senatului Mihai Goţiu.

Goţiu a reaminti că USR a decis să nu participe la moţiunea de cenzură, afirmând că este „o reglare, o luptă internă din PSD, dusă pe spatele românilor”.

Nici şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, programată pentru ora 16:00, nu va mai avea loc.

"Astăzi nu mai avem plen. S-a modificat programul. În cadrul Biroului Permanent a avut loc o propunere supusă votului pentru ca astăzi între orele 16:00 – 17:00 să nu mai fie dezbateri în plen şi să se lucreze în cadrul comisiilor, fiind foarte multe proiecte care sunt în comisii şi este nevoie de rapoarte", a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor Ioana Bran.

Ultima oră
Pe aceeași temă