19.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSportFormula 1Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1

Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1

Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, și-a anunțat retragerea din Formula 1, se la finalul acestui sezon, a transmis joi pilotul german, citat de agenţia DPA.

În vârstă de 35 de ani, Sebastian Vettel a cucerit de patru ori consecutiv titlul mondial în Marele Circ, sub culorile echipei Red Bull, între 2010 şi 2013. El nu a mai reuşit însă aceleaşi performanţe sub culorile lui Ferrari, pentru care a concurat între 2015 şi 2020.

Aston Martin, echipă cu care se află sub contract din 2021, spera să-l convingă pe pilotul german să semneze un nou acord, însă Vettel este hotărât să se oprească la finalul acestui sezon.

“Decizia de a mă retrage a fost una dificil de luat pentru mine şi am petrecut mult timp gândindu-mă la acest lucru”, a declarat Sebastian Vettel, joi, la Budapesta, înaintea Marelui Premiu al Ungariei din acest weekend.

“La sfârşitul anului vreau să-mi acord ceva mai mult timp pentru a reflecta la ceea ce voi face în continuare”, a mai adăugat campionul german, potrivit observatornews.ro.

Sebastian Vettel și-a anunțat retragerea din Formula 1, explicând motivele acestui gest care i-a surprins pe mulți

Anunţul oficial a fost făcut chiar de către sportiv pe contul său de Instagram.

”Probabil că ar trebui să încep cu o listă lungă de oameni cărora le mulțumesc, dar cred că e mai important să explic motivele din spatele acestei decizii. Iubesc acest sport, a fost în centrul vieții mele de când mă știu. Dar așa cum e viața de pe circuit, așa mai e o viață și în afara acestuia. Să fiu pilot nu este singura mea identitate”, a fost mesajul transmis de Vettel, pe rețelele sociale.

Sebastian Vettel a obţinut 53 de victorii şi a urcat de 122 de ori pe podium în 289 de Mari Premii de Formula 1 disputate pe parcursul carierei sale. El este devansat doar de britanicul Lewis Hamilton (103 victorii) şi de compatriotul său Michael Schumacher (91) în ierarhia all-time a piloţilor cu cele mai multe victorii în Campionatul Mondial.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cum poți să scapi de ghinion prin decorarea casei

 Iată ce obiecte e bine să ai în casă pentru noroc și prosperitate. Ele îți vor înfrumuseța casa și te vor ajuta să...

S-a discutat în coaliție, dar a fost respinsă

Ministrul Marcel Boloș a anunțat luni seară, după asumarea răspunderii Guvernului pe noul plan de măsuri fiscal-bugetare, că naționalizarea pensiilor din Pilonul 2...

Cum poți să scapi de ghinion prin decorarea casei

 Iată ce obiecte e bine să ai în casă pentru noroc și prosperitate. Ele îți vor înfrumuseța casa și te vor ajuta să...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies