14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu, despre MRU: Există riscul sa cadă într-o anumită aroganţă

Sebastian Lăzăroiu, despre MRU: Există riscul sa cadă într-o anumită aroganţă

Sociologul Sebastian Lazaroiu afirma ca Mihai Răzvan Ungureanu nu poate evita PDL daca doreste sa construiasca o noua miscare de dreapta, in care vede o serie de ministri din actualul guvern, oameni din Noua Republica si societatea civila. Fostul consilier prezidential admite ca noua miscare are legatura cu planurile lui Traian Basescu referitoare la o noua miscare politica, potrivit Hotnews.ro.

“MRU nu poate evita PDL pentru a-l baga in aceasta constructie politica. In toamna sau cand vor fi, alegerile pot fi in toamna sau pot fi in martie 2013, pentru ca se poate. Conform Constitutiei se poate prelungi mandatul parlamentarilor cu inca trei luni. Probabil ca la un moment dat se vor gandi si la asta. Intoteauna castigi ceva cand esti in defensiva. Cand iti aduni trupele nu e putin trei luni ca sa le pui in dispozitiv. Si acuma ati vazut ca trupele lor…. unii sunt cu hainele rupte, mai in spatele frontului, si pana ii aduni pe toti, trei luni nu e putin. Exista posibilitatea de a avea parlamentare si prezidentiale in acelasi moment. Si presedintele a spus ca ar fi dispus sa-si scurteze mandatul”, a spus Lăzăroiu într-un interviu pentru Hotnews.ro.

O eventuală mişcare politică iniţiată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu ar fi compusă din unii miniştri din acest guvern,  oameni din Noua Republica şi persoane din societatea civilă, potrivit sociologului Sebastian Lăzăroiu.

“MRU ar putea conta pe oameni care n-au fost atat de expusi, in linia inai. Poate pe unii ministri. Ma gandesc la Catalin Predoiu, e un om foarte convingator. Poate Bogdan Dragoi de la finante, poate Nazare de la Transporturi. Sunt oameni care n-au fost in prima linie dar care cred ca ar putea sa fie oameni de linie intai, cu potential de a fi lideri in noua miscare.  Eu cred ca aceasta miscare ar trebui sa se uite neaparat si la Noua Republica ca la o pepiniera de tineri lideri poltici, si acolo sunt oameni foarte valorosi. Cred ca va trebui sa exista un dialog si in zona respecitva, si in societatea civila inca mai sunt oameni care pot fi cooptati”.

“Exista riscul sa cada intr-o anumita aroganta. Adica publicul sa-l perceapa ca pe un om arogant. Oamenii au in general oroare de cei care tot timpul vin cu dictionarul, atitudinea asta de dascal. Si Cristi Preda a avut de pierdut de multe ori ca a avut aceasta atitudine de profesor”, a declarat sociologul Sebastian Lazaroiu intr-un interviu pentru Hotnews.ro.

Lăzăroiu a mai spus că proiectul lui Mihai Răzvan Ungureanu vine în continuarea Mişcării Populare şi are ca scop coagularea forţelor de centru dreapta.

“Este proiectul lui MRU in continuarea Miscarii Populare? Da, e adevarat. Nu stiu de ce toata lumea se leaga de Miscarea Populara. Miscarea Populara e un nume, poate sa-i spuna oricum, Miscarea pentru Noua Romanie, sunt nume si mai sonore, mai frumoase. Nu stiu cum se va numi, dar e cert ca asta e proiectul: coagularea fortelor de centru dreapta”.

Sebastian Lăzăroiu este de părere că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă un nou început pentru dreapta din România.

“Cu MRU e un reset, un nou inceput pentru dreapta din Romania si nu numai. Pentru politica in general, s-ar putea ca aceasta miscare sa puna o presiune fantastica si pe stanga, sa gandeasca altfel. Vedeti, asta e cheia in alegerile din 2012. De fapt, doar 20 % din romani cred ca lucrurile se vor schimba in bine la parlamentare. Cei mai multi sunt cei care voteaza cu USL, cei care voteaza cu PPDD, nimeni de la PDL nu crede in schimbarea in bine, dar 51%, majoritatea asta, crede ca nu se va schimba. E, astia trebuie convinsi ca se poate o schimbare in bine. Pe ei ii poate convinge Ungureanu”.

Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă