15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportScandal de 140.000 euro la TVR cu deputatul PSD din trupa Hi-Q

Scandal de 140.000 euro la TVR cu deputatul PSD din trupa Hi-Q

TVR este în centrul unui nou scandal public, după ce instituţia a fost acuzată că a încheiat un contract pentru realizarea unei emisiuni cu deputatul PSD Mihai Sturzu, membru al trupei de muzică Hi-Q. Acuzaţia a fost făcută de europarlamentarul Elena Băsescu, care a declarat că politicianul primeşte 140.000 de euro pentru participarea sa la producţia “În ţara minunilor”, difuzată de TVR 2. “Mihai Sturzu, un artist de renume mondial, ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Aţi citit bine: un deputat PSD primeşte bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Şi banii nu sunt deloc puţini: vreo 10.000 de euro pe emisiune. Ceea ce-l transformă, brusc, într-unul dintre cei mai bine plătiţi prezentatori din România”, a reclamat Elena Băsescu.

De altfel, în descrierea emisiunii, postată chiar pe site-ul TVR, Mihai Sturzu este menţionat ca invitat permanent al colegilor săi din trupa Hi-Q. Deşi reglementările CNA interzic ca un politician să fie prezentator TV, deputatul a obţinut o derogarare din partea instituţiei, deoarece programul în cauză nu este unul politic, ci de divertisment. “Pentru Laura Georgescu (preşedin­tele CNA – n.r.) acordarea unei emisiuni permanente la TVR deputatului PSD Mihai Sturzu, şeful tineretului pesedist, este o normalitate, deşi există o lege clară care interzice demnitarilor să aibă emisiuni TV. Cerem conducerii executive a TVR să rezilieze contractul neruşinat încheiat cu şeful tineretului PSD şi să facă publică suma pe care pesedistul Mihai Sturzu a primit-o din banii publici”, au menţionat, într-un comunicat Ada Meseşan şi Radu Carp, doi dintre membrii Consiliului de Administraţie al TVR, care s-au opus realizării ­respectivului program.

Sturzu: „Vin la emisiuni pe gratis“

Conducerea TVR a declarat public că nu a încheiat nici un contract cu deputatul Mihai Sturzu. “Televiziunea Română nu a încheiat nici un contract cu domnul Mihai Sturzu pentru realizarea emisiunii «În ţara minunilor», de la TVR 2, care îi are ca prezentatori pe Dana Nălbaru şi Florin Grozea”, se arată într-o precizare remisă Mediafax.

Şi deputatul a negat informaţia şi a menţionat că vine la emisiune fără a primi nici un ban. “Mă duc (din când în când) la emisiune şi mai cânt cu ei sau mai stau de vorbă cu un invitat tocmai pentru ca presa tabloidă să nu scrie că trupa Hi-Q s-a destrămat. Sunt alături de colegii mei din loialitate faţă de ei şi din respect pentru fanii trupei Hi-Q”, afirmă Mihai Sturzu pe o reţea de socializare.

Mai mult, acesta susţine că suma este mult exagerată. “Neavând contract cu TVR-ul, habar nu aveam despre ce sumă e vorba şi m-am mirat şi eu când am văzut 140,000 EUR. L-am întrebat pe Florin câţi bani primesc. Fiţi atenţi: Dana şi Florin (prezentatori), trei muzicieni instru­mentişti (bandul emisiunii), un sunetist şi doi tehnicieni plus echipamentul de sonorizare = 2,600 EUR/ediţie”, a precizat deputatul.

TVR nu este la primul scandal de anul acesta. Recent, „România liberă“ a scris de faptul că televiziunea publică a iniţiat o licitaţie publică pentru cumpărarea a 140 de autoturisme noi, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administraţie. Deşi suma ce urmează a fi cheltuită este consistentă – 6 milioane de euro, conducerea a ascuns-o faţă de membrii CA. Mai mult, o monitorizare a programelor TVR, arată că din 27 de ediţii speciale difuzate de TVR News, 12 au vizat activi­tăţi politice ale USL.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă