15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportSaakashvili: Proiectul energetic AGRI, ideea lui Băsescu, va produce rezultate foarte rapid

Saakashvili: Proiectul energetic AGRI, ideea lui Băsescu, va produce rezultate foarte rapid

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, a declarat, miercuri, că AGRI este, în aceste momente în care există turbulenţe şi neînţelegeri în domeniul energiei, primul proiect real, bine conceput şi care va produce rezultate foarte rapide, el menţionând că ideea i-a aparţinut lui Traian Băsescu, transmite Mediafax.

 

“Este un proiect extrem de imporant pentru că, practic, până acum, am avut monopol în trasportul resurselor energetice şi într-un fel acest lucru se întâmplă pentru că până acum au fost implicaţi doar jucătorii mari. Dar Europa are nevoie de diversitate, în afara jucătorilor mari există şi alte rute. Viitorul aparţine căilor mai flexibile de transport, de aceea gazul natural lichefiat este important. E important să avem mai multe modalităţi de transport şi, din acest punct de vedere, aceasta a fost viziunea preşedintelui Băsescu, care a produs efecte imediate şi concrete”, a declarat Mihail Saakashvili.

El a adăugat că este un proiect care a început, s-a dezvoltat foarte repede şi va deveni operaţional începând cu această vară, când preşedinţii celor trei state participante se vor întâlni în Azerbaidjan, “ceea ce înseamnă că mai rapid decât Nabucco, mai rapid decât alte rute, vom avea o modalitate flexibilă de a trasporta gaze şi apoi petrol”.

“În plus, acest proiect este realizat de ţări care nu sunt dintre cele mai mari, dar avem un interes în a face Europa mai sigură şi suntem interesaţi în acest proiect deoarece furnizează o securitate mai mare şi pentru noi. În aceste momente în care există turbulenţe şi neînţelegeri în zona ce vizează energia acesta este primul proiect real care a fost bine conceput şi care va produce rezultate foarte rapide. Un compliment lui Traian Băsescu pentru că a fost ideea dânsului. Suntem obişnuiţi să vorbim mult şi să avem rezultate puţine. Aici au fost puţine vorbe dar rezultate ce s-au văzut foarte repede, cred că acest lucru este în stilul preşedintelui Băsescu dar şi în stilul meu şi cred că acest proiect va produce rezultate foarte bune pentru România, pentru Georgia şi pentru Europa”, a conchis şeful statului georgian.

Proiectul AGRI (Romania-Georgia-Azerbaijan-Interconnector) vizează tranzitul de gaz naturale lichefiat din zona Mării Caspice în Europa, precum şi construcţia a două terminale de gaze naturale lichefiate la Tbilisi şi portul Constanţa.

Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă