16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportROŞIA MONTANĂ. Ponta: În 14 ani, nici un guvern nu a luat...

ROŞIA MONTANĂ. Ponta: În 14 ani, nici un guvern nu a luat vreo decizie

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Parlament, că nu ştie exact cât vor fi despăgubirile cerute de compania Gabriel Resources pentru anularea proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană, însă a estimat că ar putea fi 2,5 miliarde dolari.

Citeşte şi Gabriel Resources AMENINŢĂ că dă statul român în judecată. Acţiunile companiei au scăzut cu 70%

Totodată, premierul a spus că toţi parlamentarii au primit textul scrisorii de intenţie către Fondul Monetar Internaţional (FMI), însă nu va putea fi făcut public până săptămâna viitoare. “Am pus la dispoziţie textul scrisorii. Am inclusiv impactul bugetar făcut de dl Voinea la diferitele propuneri. Parlamentarii vor avea acces la scrisoarea de intenţie”, a spus Ponta.

Victor Ponta a arătat că Guvernul pe care îl conduce a fost singurul care şi-a luat responsabilitatea de a lua o decizie privind Roşia Montană.

“În 14 ani, nici un Guvern nu a luat vreo decizie, am considerat că e un gest de responsabilitate şi este clar acum că nu se va da acest vot (pentru începerea exploatării), vom vedea si consecintele. Pierderile pot fi de 2,5 miliarde dolari”, a estimat premierul.

Citeşte şi Senatul a aprobat dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului privind Roşia Montană

“Eu nu stiu de o clauza, stiu ca din 1999 a luat licenta de exploatare, apoi a fost transferata catre Rosia Montana, au fost discutii, dl. Sova va va pune dispoziţie documente din acesti 14 ani, suma este inclusa in mai multe documente ale companiei si eventualele pierderi comerciale. Sunt evaluari, nu este o suma certa pe care compania o cere”, a precizat Ponta.

 

 

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă