7.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

România, rușine istorică în ultimul meci de la Mondiale

În ultimul lor meci din grupe, tricolorele s-au făcut de râs în fața Japoniei, fiind învinse la o diferență de neînchipuit. Româncele și-au făcut un adevărat harakiri handbalistic, atitudinea din acest joc făcând diferenţa pe tabela de marcaj. Lipsa de reacție a lui Tomas Ryde a pus, de asemenea, umărul la cel mai negru rezultat al ultimilor ani. La final, tabela arăta un scor năucitor: 37-20 pentru nipone.

România încheie astfel Campionatul Mondial pe locul al 12-lea, cu trei victorii şi cinci înfrângeri. Naționala noastră păstrează totuși şanse de calificare la Jocurile Olimpice, urmând să evolueze la un turneu preolimpic, alături de Coreea de Nord şi de formaţiile care se vor clasa pe locurile 4 şi 5 la Mondiale.

Neutilizată în acest meci, Cristina Neagu și-a găsit cu greu cuvintele. „Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e fața adevărată a României”, a declarat cea mai bună handbalistă din lume. Neagu a vorbit și despre șansele de calificare la Olimpiada de la Tokyo: „Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg”.

În celelalte meciuri din grupă, Rusia a surclasat Spania, cu 36-26, iar Muntenegru a trecut de Suedia, scor 26-23. În semifinalele care se dispută astăzi, Rusia va înfrunta Olanda, iar Norvegia va primi replica Spaniei.

Ultima oră
Pe aceeași temă