5.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021

România rămâne în cursa pentru Campionatul Mondial după remiza cu Macedonia de Nord

României și reprezentativa Macedoniei de Nord au remizat 0-0 în preliminariile zonei europene a Campionatului Mondial din Qatar 2022. Astfel, România ocupă locul 3, cu 9 puncte, în Grupa J, condusă autoritar de Germania, cu 15 puncte.

Tricolorii au fost dominați teritorial, dar și la ocazii de poartă, în prima repriză, în care Macedonia de Nord a avut o posesie de 60% și 7 șuturi pe poartă, în comparație cu doar unul al tricolorilor.

România a avut o ocazie importantă în prima parte a meciului care i-a aparținut lui Sorescu, care a șutat periculos din careu, punându-l la încercare pe portarul advers, care a respins cu dificultate.

La doar 6 minute după pauză, portarul Florin Niță are o intervenție providențială, scoțând cu un reflex foarte bun mingea deviată, șutată de Elmas.

Deși tricolorii au ajuns cu greu în posesia balonului și cu atât mai mult în fața porții adverse, macedonenii au dominat steril, fără să își creeze faze clare de poartă.

Românii au avut o nouă ocazie de a marca, în minutul 72. Șutul de la mare distanță al lui Răzvan Marin a fost respins în față de portarul advers, mingea ajunsă la Cordea fiind trimisă din poziție ideală pe lângă poartă. Ulterior, asistentul de margine a ridicat steagul pentru o poziție de offside.

Dacă ar fi câștigat, România ar fi urcat pe locul secund în Grupa J, dar partida s-a terminat 0-0, fiind al treilea meci consecutiv fără gol primit de echipa condusă de Mirel Rădoi.

În celelalte meciuri ale grupei, Armenia a încheiat, surprinzător, la egalitate, cu Liechtenstein, pe teren propriu, scor 1-1, iar Germania a învins Islanda, în deplasare, cu 4-0.

Ultima oră
Pe aceeași temă