19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportRomânia, calificare pierdută „la mustață”

România, calificare pierdută „la mustață”

Cotată cu șansa a doua, după „forfait”-ul celor mai bine clasate jucătoare din ierarhia WTA, România s-a bătut de la egal la egal cu puternica reprezentativă a Rusiei, departajarea celor două echipe făcându-se în meciul decisiv, la dublu.

La capătul primei zile, scorul a fost egal, 1-1, după ce Gabriela Ruse a fost învinsă clar de Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4, iar Ana Bogdan, locul 90 în clasamentul WTA și prima rachetă a „tricolorelor”, a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7, 6-1.

Ziua de sâmbătă a debutat cu înfrângerea dramatică a Anei Bogdan, care a pierdut în trei seturi, 5-7, 6-3, 5-7, în fața numărului 28 WTA, Ekaterina Alexandrova.

Totuși, la primul său meci în echipa de Fed Cup a României, Jaqueline Cristian (197 WTA) a impresionat și a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe Veronika Kudermetova (38 WTA), împingând confruntarea în „prelungiri”.

Pentru partida decisivă, căpitanul nejucător al României a luat o decizie care i-a suprins pe toți, hotărând să trimită în teren perechea formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Alegerea lui Segărceanu a fost cu atât mai bizară, având în vedere că Ruse declarase că este răcită și nu e pregătită din punct de vedere fizic.

Bune prietene și în afara terenului, Ruse și Jaqueline Cristian câștigaseră de curând proba de dublu a turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon, însă asta nu a fost de ajuns pentru a le garanta succesul și în meciul contra perechii formate din Anna Blinkova şi Anna Kalinskaya.

Cu toate că jucătoarele noastre au avut un start excelent și au condus cu 2-0 în primul set, totul a fost doar un foc de paie, rusoaicele preluând „frâiele” partidei și reușind să se impună în minimum de seturi, cu 6-3, 6-2.

Grație victoriei din meciul decisiv, Rusia merge la turneul final de la Budapesta, cu scorul general de 3-2.

Pentru a juca și anul viitor în aceasta fază a Fed Cup, România va trebui să dispute o partidă de baraj împotriva unei echipe care a promovat din Grupa 1 valorică.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă