7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportFotbalRomânia a pierdut cu Germania la Hamburg cu 2-1. Vestea bună de...

România a pierdut cu Germania la Hamburg cu 2-1. Vestea bună de după meci

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă greu de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Tricolorii au deschis scorul prin Ianis Hagi (9), dar au primit două goluri după pauză, reuşite de Serge Gnabry (52) şi Thomas Muller (81).

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a început cu un presing avansat şi a avut un prim sfert de oră foarte bun. Toşca a tras imprecis de la 20 de metri (3), iar după ce Germania a primit un penalty (anulat de VAR), tricolorii au reuşit să deschidă scorul: Hagi a fost lansat de Stanciu, a pătruns pe partea dreapta, a trecut de Ruediger şi şutează la colţul lung (9).

Puşcaş a avut şi el o oportunitate bună (10), dar şutul său de la circa 20 de metri a fost blocat de Ruediger.

Cei care au dominat categoric partida au fost nemții, având o posesie covârșitoare de peste 70%, cu 19 ocazii de poartă contabilizate, dar din care nu au reușit să valorifice niciuna din cele create în prima repriză.

Golul victoriei nemților a venit după un corner executat în minutul 80 de Leon Goretzka, la capătul căruia, Thomas Muller, rămas nemarcat în careul de 6 metri a înscris nestingherit.

În repriza secundă, Puşcaş (48) a fost blocat la 3 metri de Suele, la centrarea lui Mihăilă, după care a survenit egalarea: Reus i-a aşezat o minge lui Gnabry la 20 de metri, iar acesta a şutat în diagonală (52).

În celelalte meciuri din grupă, Islanda a remizat cu Armenia, iar Macedonia de Nord a învins cu 4-0 în Liechtenstein.

Germania este lider (18 puncte), urmată de Macedonia de Nord (12), Armenia (12), România (10), Islanda (5), Liechtenstein (1).

Luni, România va juca la Bucureşti cu Armenia (Stadionul Steaua, ora 21:45), celelalte meciuri din grupă fiind Islanda – Liechtenstein şi Macedonia de Nord – Germania.

Mirel Rădoi, antrenorul naționalei României, a declarat, vineri seara, după înfrângerea cu 2-1 în faţa Germaniei, în preliminariile CM 2022, că şi-ar fi dorit măcar un punct pentru că în opinia sa jucătorii ar fi meritat.

“Mă aşteptam la un start bun de partidă pentru că asta am şi pregătit, dar ştiam că vor veni şi aceste probleme din punct de vedere al ritmului pe care îl impune Germania prin calitatea jucătorilor săi. Nu aş fi fost supărat dacă Germania câştiga în seara asta printr-un gol doi înscris în urma unui joc combinativ sau pe un atac poziţional. Dar a fost din păcate marcat dintr-o fază fixă şi îmi este greu să trec peste… pentru că este un moment static şi practic nu mai există a doua sau a treia mişcare, ai adversarul tău direct cu care trebuie să fii precaut… Asta nu înseamnă că vorbesc doar despre jucătorul care nu a reuşit să îşi marcheze adversarul, vorbesc despre fazele fixe în general. În plus, Germania nu a reuşit să marcheze foarte multe goluri din faze fixe. Germania nu era în seara asta în momentul în care să marcheze gol din fază fixă. Îmi doream măcar un punct în seara asta pentru băieţi şi cred că ei ar fi meritat la cum au jucat”, a spus tehnicianul la postul Pro Tv.

“Ca determinare nu cred că eu sau altcineva le poate reproşa ceva jucătorilor în seara asta. Le-am spus că este păcat pentru efortul pe care l-au depus şi pentru unitatea de echipă pe care au arătat-o să pierdem într-un moment pe care îl putem controla, pentru că putem să controlăm fazele fixe. În ceea ce îl priveşte pe Ianis, el a scris un gol frumos, un gol pe care aşteptam de mult timp să îl vedem şi pe care Ianis îl poate înscrie. Pe lângă el aveam însă şi alţi jucători care pot crea astfel de faze”, a adăugat selecţionerul.

Vestea bună este că România depinde, pentru calificarea la CM 2022 din Qatar, doar de rezultatele pe care le va obține în următoarele trei meciuri, jocul echipei din meciul cu Germania fiind un plus pentru ce va urma.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă