16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportRonaldo scapă de acuzațiile de viol

Ronaldo scapă de acuzațiile de viol

Procuratura comitatului Clark, care are jurisdicţie asupra oraşului Las Vegas, a anunţat luni că acuzaţiile împotriva starului lui Juventus Torino “nu pot fi dovedite fără niciun dubiu”, aşa cum cere legea, iar din acest motiv s-a decis să se pună capăt anchetei.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că ar fi violat, în vara anului 2009, o femeie din Statele Unite, Kathryn Mayorga, pe care a întâlnit-o într-un club de noapte din Las Vegas şi pe care a invitat-o apoi la o petrecere în apartamentul său.

Acest caz a ieşit la lumină în toamna anului trecut, după transferul lui Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino şi a generat imediat o scădere cu 15% a acţiunilor clubului italian.

Kathryn Mayorga a susţinut totodată că, după agresiunea sexuală, Cristiano Ronaldo ar fi exercitat presiuni pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea, acesta fiind motivul pentru care femeia nu a acţionat în niciun fel timp de aproape un deceniu.

În urma denunţului depus la poliţie în luna septembrie 2018, Juventus a decis să nu mai participe în această vară la turneul International Champions Cup din Statele Unite, pentru a evita posibilitatea ca autorităţile americane să-l reţină pe fotbalistul lusitan.

La începutul acestui an, justiţia din Statele Unite a solicitat o probă ADN din partea lui Ronaldo, pentru a compara cu probele recoltate de pe rochia denunţătoarei.

Cristiano Ronaldo a dezminţit categoric acuzaţiile care i-au fost aduse, explicând că violul este “o crimă abominabilă” în opinia sa, dar presa a prezentat extrase ale unui presupus acord pe care jucătorul l-ar fi semnat cu reclamanta.

Poliţia din Las Vegas a redeschis ancheta şi, pe 8 iulie 2019, a cerut procuraturii comitatului Clark să investigheze acest caz.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă