13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSportRETROSPECTIVĂ 2012: Ghinionişti şi norocoşi în politică

RETROSPECTIVĂ 2012: Ghinionişti şi norocoşi în politică

Anul 2012 a fost unul plin de neprevăzut pentru cariera politicienilor. Reveniri spectaculoase, dar şi ieşiri din scenă. Silviu Prigoană, Teodor Baconschi şi udemeristul Gyorgy Frunda şi-au încheiat abrupt socotelile cu activitatea politică. Emil Boc şi Petre Roman s-au aflat printre norocoşi, scrie Realitatea.net.

Silviu Prigoană a fost urmărit de ghinion anul trecut în carieră, dar şi în familie. După ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei, a demisionat din PDL şi s-a certat şi cu soţia, Adriana Bahmuţeanu.

Teodor Baconschi şi-a încheiat abrupt mandatul de ministru al Afacerilor Externe în ianuarie 2012, când a fost demis de premierul Emil Boc prin… SMS. Motivul? Baconschi a făcut o serie de declaraţii lipsite de tact despre manifestanţii din stradă. În 9 decembrie, fostul ministru a eşuat şi în încercarea de a deveni parlamentar.

Despre Emil Boc se poate spune că a avut noroc pe muchie. A câştigat Primăria Cluj-Napoca cu doar 1.423 de voturi în plus faţă de contracandidatul său. Una dintre puţinele primării câştigate de PDL la alegerile din iunie.

Dan Diaconescu nu a obţinut nimic din ce şi-a dorit în 2012. Nici combinatul Oltchim, nici mandatul de parlamentar. În schimb, s-a ales cu două dosare penale. Unul pentru înşelăciune, în cazul Oltchim, iar al doilea pentru mită electorală.

Udemeristul Gyorgy Frunda a avut cinci mandate de parlamentar. Anul trecut nu a reuşit să îl obţină şi pe al şaselea. Deşi în noaptea alegerilor lansa apeluri disperate la mobilizare pentru că UDMR risca să nu atingă pragul electoral.

Fostul prim-ministru Petre Roman a reintrat în Parlament după opt ani de absenţă. Timp în care a avut câteva încercări eşuate de a reveni în prim-planul politicii româneşti. A reuşit sub umbrela USL deşi, până în anul 2000, a fost preşedintele Partidului Democrat.

 

Cele mai citite

PSD vrea pe listele sale electorale candidați de la UDMR

PSD este dispus să preia pe listele sale candidați de la UDMR! A spus-o liderul Marcel Ciolacu, care are însă și o condiție...

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă