18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportRestricțiile pandemiei afectează și Bucharest Marathon. Cine are voie să participe

Restricțiile pandemiei afectează și Bucharest Marathon. Cine are voie să participe

La Bucharest Marathon vor avea acces doar alergătorii care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 , precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul. Acesta este anunțul organizatorilor de marți pentru competiția care se va desfășura la sfârșitul lui octombrie în București.

În conformitate cu noile reglementări legale în vigoare și, după analizarea situației actuale, împreună cu partenerii și factorii de decizie implicați în procesul de organizare, s-a decis că la eveniment va fi permis doar accesul alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, anunță Bucharest Running Club.

În actualul context pandemic, Bucharest Marathon se va desfășura pe durata a două zile, în 30 și 31 octombrie. Astfel, cursele evenimentului vor putea fi organizate în condiții de maximă siguranță sanitară.

Totodată, la cursele individuale de 5km, limita minimă de vârstă a alergătorilor a fost stabilită la 16 ani, cu respectarea condițiilor de participare menționate.

Înscrierile se pot face până pe 26 octombrie la sfârșitul zilei pentru toate cursele pe bucharest-marathon.com.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă