19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportReplici acide în Parlament, între Traian Băsescu și Liviu Dragnea: Când ai...

Replici acide în Parlament, între Traian Băsescu și Liviu Dragnea: Când ai dosar de abuz în serviciu, lași ciocu’ mic, domnu’ Dragnea?

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a avut un schimb de replici acide cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, chiar în Parlament. Traian Băsescu a adus în discuție dosarul de abuz în serviciu al liderului PSD, cel din urmă replicându-i că “nu este cazul”

"Iar îngrijorarea mea este că definiţia articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici. Când ştii că ai un dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea?", a spus Băsescu la dezbaterea moţunii de cenzură depusă împotriva Cabinetului Grindeanu.

"La mine nu e cazul, domnu’ preşedinte. De aia se întâmplă ce se întâmplă", i-a răspuns Dragnea, de la prezidiul Camerei Deptaţilor.

"N-ai. Deci, atenţie, trebuie să fim atenţi legat de libertatea noastră de a face politică şi să nu creăm instrumente care să permită abuzul", a continuat Băsescu.

Fostul șef de stat a precizat că în toate statele UE nu sunt mai mult de 100 de dosare de abuz în serviciu, îar în România, DNA are în lucru peste 2.700 de astfel de dosare.

"Aflăm din declaraţiile dânsei (a Laurei Codruţa Kovesi, n.r) că DNA are în lucru 2700 de dosare de abuz în serviciu, în afară de ceea ce este deja în instanţă, de cei care sunt condamnaţi şi aşa mai departe. Ştiţi ce înseamnă asta? Însumaţi abuzul de putere şi abuzul în serviciu din toate statele UE şi nu ştiu dacă veţi găsi 100 de astfel de dosare în instanţe", a mai spus Băsescu.

Cele mai citite

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Rusia oferă la export avionul Su-35, drept rival pentru modelul american F-35. Țările NATO, inclusiv România, cumpără F-35

Exact în momentul în care țările NATO cresc cererile de a cumpăra avioane de luptă F-35, produse de SUA, Rusia anunță că își menține...
Ultima oră
Pe aceeași temă