13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportRenate Weber: Laszlo Tokes este,mai degrabă, un simbol în Ungaria

Renate Weber: Laszlo Tokes este,mai degrabă, un simbol în Ungaria

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat, la Digi 24, că Laszlo Tokes a fost mai degrabă simbolul Revoluţiei din 1989 şi că acum este “un simbol în Ungaria”.

„La acest moment, eu nu cred că domnul Laszlo Tokes este identificat, în Parlamentul European, că ar fi fost simbolul Revoluţiei. Pe mine mă mai tot întrebau de-a lungul timpului şi spuneam tot parcursul pe care l-a avut domnul Tokes, pentru că aşa mi se părea că e o informare corectă”, a declarat europarlamentarul PDL.

Citeşte şi Când va discuta Consiliul de onoare despre retragerea decoraţiei lui Tokes

„Acum, mai degrabă în Ungaria cred că este un simbol. Este, altfel, mult mai apropiat de Fidesz”, formaţiunea premierului ungar Viktor Orban, a mai spus Renate Weber.

Totodată, Weber a subliniat că membrii Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” trebuie să facă o analiză profundă în cazul retragerii decoraţiei lui Tokes.

Prima şedinţă a Consiliului de Onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” va avea loc în 26 septembrie, când vor fi luate în discuţie setul de scrisori prin care se solicită retragerea ordinului lui Laszlo Tokes.

Citeşte şi VIDEO. CINE sunt membrii din Consiliul Steaua României care vor hotărî ce se întâmplă cu decoraţia lui Tokes

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă