15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportDNA: Oprescu îl lua pe șeful de la Cimitire la recepții la...

DNA: Oprescu îl lua pe șeful de la Cimitire la recepții la Palatul Cotroceni, la AMBASADE și în vizite în străinătate

Sorin Oprescu avea o ”relație atipic de apropiată” cu directorul Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Cornel Popa, spun anchetatorii, care arată că edilul îl lua cu el pe Popa la recepții la care acesta nu avea acces, la Palatul Cotroceni, la ambasade sau în vizite oficiale în străinătate, scriu procurorii în dosarul edilului suspendat al Capitalie, Sorin Oprescu.

Se poate spune că nici notorietatea faptului că Bogdan Cornel Popa și inculpatul Mircea Sorin Oprescu «se afișează» împreună, așa cum a arătat și Florin Șupeală, notorietate confirmată de discuțiile telefonice, din care rezultă că Popa Bogdan Cornel, trimis de primar sau împreună cu acesta, merge la evenimente la care altfel n-ar avea acces (recepții la ambasade, la Palatul Cotroceni, participarea la vizite oficiale în străinătate, cum a fost cea din Statele Unite ale Americii, deși a fost singurul șef de instituție publică din subordinea primarului din delegație și în ciuda faptului că nu pare a exista o logică pentru care directorul administrației cimitirelor și crematoriilor trebuia să fie prezent) nu sunt chestiuni care atrag atenția”, se arată în documentul citat de Mediafax.

Anchetatorii mai prezintă în dosar și analiza convorbirilor telefonice de la începerea punerii în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică. Astfel, nu numai că cei doi se duc, împreună sau separat, cel puțin o dată pe săptămână, să discute cu primarul, la biroul acestuia din sediul primăriei și nici faptul că din discuțiile telefonice dintre ei rezultă că își comunică acest lucru, acționând într-un mod concertat, iar adesea discuțiile telefonice între ei sau între unul dintre ei și diverși apropiați denotă că urmează să «introducă» la primar o terță persoană, în condițiile în care persoanele care lucrează în mod obișnuit cu primarul (secretarele acestuia, șoferii) îi tratează ca pe niște apropiați ai inculpatului Oprescu Sorin sunt aspecte ce atrag atenția”, arată anchetatorii.

Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor, ar fi cel care cerea și intermedia mita între firmele care doreau contracte din partea instituţiilor publice conduse de el, iar banii ar fi fost împărțiți între el, primarul Sorin Oprescu şi directorul economic din Primărie, conform anchetatorilor.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, marţi, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului București l-a desemnat pe Ştefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

 

Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă