12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPSG, învinsă de golurile lui Haaland. Dortmund visează la sferturile Ligii Campionilor

PSG, învinsă de golurile lui Haaland. Dortmund visează la sferturile Ligii Campionilor

Borussia s-a impus prin ”dubla” tânărului atacant norvegian Erling Braut Haaland (69, 77), golul campioanei Franţei fiind reuşit de Neymar (75).

Gazdele au fost mai periculoase, căutând mereu poarta apărată de Navas, care s-a opus în primă instanţă golului în min. 27 şi 31, în faţa lui Sancho. Haaland a ratat şi el două situaţii bune, în min. 35 şi 36, fiind lipsit de precizie.

La reluare, Borussia a fost şi mai incisivă, dar Mbappe a creat pericol la cealaltă poartă (65, 66).

Echipa din Dortmund a reuşit să deschidă scorul în min. 69, când Haaland a reluat balonul din apropiere, după un şut blocat al lui Guerreiro.

PSG a egalat rapid (75), prin Neymar, care a reluat simplu centrarea lui Mbappe, după o ieşire ratată din defensivă a lui Zagadou.

Borussia a marcat din nou două minute mai târziu, prin acelaşi Haaland, cu un şut superb de la aproape 20 de metri (77), după o pasă excelentă a lui Reyna.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel (ex-Borussia) a fost aproape smulge egalul, dar a fost lipsită de şansă: Neymar (81) a şutat în bară, iar Thiago Silva (90+3) a trimis cu capul peste poartă la ultimul atac.

Manşa secundă se va juca în data de 11 martie, la Paris. PSG nu va putea conta pe Meunier, suspendat.

PSG a fost eliminată în precedentele trei sezoane în optimile de finală ale competiţiei.

Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă