18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPSD-istii - intre contestarea alegerilor si intrarea in opozitie

PSD-istii – intre contestarea alegerilor si intrarea in opozitie

Preocupati sa conteste rezultatul alegerilor prezidentiale, pesedistii din mai multe judete ale tarii nu uita sa-si faca calcule in ce priveste viitorul lor politic. Liderul PSD Hunedoara, spre exemplu, si-ar dori o noua alianta a partidului sau cu democrat-liberalii.

Presedintele executiv al organizatiei PSD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu, si-ar dori o participare la guvernare alaturi de PD-L, daca rezultatele alegerilor prezidentiale vor fi validate de catre Curtea Constitutionala. Vochitoiu a precizat ieri ca este prematur sa se pronunte, dar, din punctul lui de vedere, ar trebui gasita o cale de reconciliere intre "suporterii" celor doua blocuri politice nationale. "Dat fiind faptul ca jumatate din alegatori au votat intr-un fel si jumatate in alt fel, pentru binele societatii cred ca ar trebui armonizate relatiile dintre ei. Altfel, suporterii celor doua mari blocuri politice se vor afla pe pozitii antagoniste, care, poate, se vor radicaliza. Aceasta este parerea mea si se stie cat ii iubesc eu pe portocalii", a declarat liderul PSD Hunedoara. Acesta a precizat ca trebuie asteptata decizia de la centru in acest sens. In randul liderilor PSD din Cluj parerile erau impartite ieri in privinta viitorului politic al partidului.

 

Fostul ministru pentru Afaceri Europene Vasile Puscas a declarat ca PSD ar trebui sa ramana in Opozitie. "Este nevoie de o refacere a partidului, de o perioada de reasezare a identitatii sale dupa acesti trei ani electorali", a spus Puscas. De cealalta parte, pesedistul Vasile Dancu, fost ministru al Informatiilor Publice, crede ca partidul lui Mircea Geoana ar trebui sa opteze pentru  "o strategie de cooperare". "A trecut ceva vreme de cand nimeni nu mi-a cerut parerea, din conducerea partidului. Daca insa luam in calcul o situatie pur ipotetica, cred ca trebuie sa aleaga intre doua feluri de strategii: de cooperare ori de confruntare. Daca vor sa fie consecventi cu mesajul de stabilitate lansat de Mircea Geoana, cred ca ar trebui sa aleaga o strategie de cooperare. Acum, bineinteles, o strategie de cooperare nu inseamna neaparat intrarea la guvernare, in conditiile in care tot ei sunt cei care au iesit din Guvern.

 

De asemenea, PSD va trebui sa vada ce anume se va intampla cu coalitia formata pentru sustinerea lui Mircea Geoana. Desigur, prin iesirea lui Klaus Iohannis din aceasta coalitie, ea este mult subrezita", a declarat Vasile Dancu.
La Botosani, conducerea locala a PSD se asteapta la ramanerea partidului in opozitie si formarea unui guvern PNL-PDL. "Noi am obtinut la Botosani un rezultat foarte bun alaturi de PNL, dar in tara unele filiale nu s-au implicat. Probabil PNL va accepta oferta PDL de a guverna impreuna si nu consider asta o tradare din partea liberalilor", a declarat senatorul Gheorghe Marcu, presedinte PSD Botosani. Acesta a precizat ca nu stie daca Mircea Geoana va mai ramane sau nu presedintele PSD, in cel mai scurt timp urmand sa aiba loc la nivel central o analiza a cauzelor care au dus la pierderea prezidentialelor.

In judetul Dolj, pesedistii erau preocupati ieri doar contestarea rezultatului alegerilor prezidentiale. "Eu cred ca PSD ar trebui sa continue pe termen scurt cu contestarea alegerilor, pentru ca poporul a votat altceva, in nici un caz Traian Basescu. PSD ar trebui sa faca tot ce trebuie pentru ca Traian Basescu sa nu conduca acest popor, pentru ca nu merita. O regula principala a democratiei este ca poporul alege. Acuma nu a ales poporul", a declarat ieri vicepresedintele PSD Dolj, Florentin Gust. Tot preocupat de rezultatele alegerilor era ieri si Constantin Mitache, vicepresedinte PSD Tulcea, care a declarat ca "in acest judet s-au constat cateva neconcordante in privinta completarii unor procese verbale ale sectiilor de votare pe care le evaluam". "Deocamdata, nu putem vorbi de frauda. In privinta strategiei de aliante, organizatia noastra nu a luat o decizie.

 Asteptam sa fie solutionata contestatia pe care o va depune partidul privind rezultatele alegerilor si apoi vom hotari cum vom proceda in privinta guvernarii. Organizatia din judetul Tulcea, probabil, va accepta propunerea pe care o va face conducerea centrala, daca vom mai intra la guvernare sau vom fi in opozitie", a spus acesta.

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă