17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportPrimarul municipiului Iași, Mihai Chirica: Pentru noi, șahul este un ambasador sportiv,...

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica: Pentru noi, șahul este un ambasador sportiv, cultural, dar și un vector de imagine

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că șahul este un ambasador sportiv al orașului din inima Moldovei, fiind totodată și un vector de imagine, în contextul organizării Campionatului Mondial școlar, potrivit Agerpres.

''Pentru Iași, șahul este un ambasador sportiv, dar și cultural, un vector de imagine foarte potrivit pentru specificul academic al orașului nostru. Prin organizarea apropiatului Campionatul Mondial Școlar de șah, Iașul își consolidează statutul de capitală a șahului românesc. Experiența noastră este una deosebit de prodigioasă, la Iași având loc în ultimii ani competiții șahiste de mare anvergură, printre care Campionatul European de șah pentru echipe sub 18 ani, în 2012, sau Campionatul Mondial pentru amatori, în 2013'', a spus Mihai Chirica.

În continuare, edilul a precizat: ''De altfel, ieșenii sunt încurajați să practice șahul prin numeroase programe sportive inițiate de către municipalitate și de Asociația Județeană de Șah Iași. Tot de la Iași a pornit ideea introducerii șahului ca materie școlară opțională în școlile din România, proiectul fiind concretizat în 2014. Prin urmare, orașul Iași are suficiente motive pentru a se prezenta drept un centru în care sportul minții este încurajat și promovat, în sensul practicării sale, atât la nivel de masă, dar, mai ales, la un nivel competițional ridicat''.

Mihai Chirica a mulțumit tuturor organizatorilor Campionatului Mondial: ''Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment pentru alegerea Iașului ca loc de manifestare și le urez succes participanților, asigurându-i că vor descoperi un oraș cu adevărat special, deschis întrecerilor sportive de nivel mondial''.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă