13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalPreview PSG - Lens: Duelul dintre locul 1 și locul 2 (Ligue...

Preview PSG – Lens: Duelul dintre locul 1 și locul 2 (Ligue 1)

Campioana Franței este gazda contracandidatei la titlu în confruntarea de sâmbătă seară din fruntea clasamentului Ligue 1, când Paris Saint-Germain primește pe Parc des Princes pe Lens.

PSG are un avans de șase puncte față de echipa surpriză a lui Franck Haise.

Fără Neymar (accidentare gleznă) și Presnel Kimpembe (accidentare tendon de Ahile) indisponibili pentru restul sezonului, PSG a anunțat la începutul acestei săptămâni că fundașul Nordi Mukiele nu va mai juca nici el în acest sezon, fiind nevoit să se opereze.

Veșnicul accidentat Renato Sanches a fost, de asemenea, exclus pentru trei până la patru săptămâni din cauza unei probleme la aductori suferită în victoria cu Nice – ieșind după doar 10 minute – dar posibila revenire a lui Marco Verratti după o problemă musculară ar fi o veste bună.

Juan Bernat se luptă cu o problemă la gleznă, dar Kylian Mbappe, care urmărește Gheata de Aur – care nu se simțea 100% apt în timpul victoriei de la Nisa din cauza unei probleme la șold – s-a antrenat în mod normal, iar francezul are nevoie doar de încă un gol pentru a deveni cel mai bun marcator din toate timpurile al lui PSG în Ligue 1, cu 139 de reușite.

În ceea ce privește Lens, victimele pe termen lung ale accidentărilor sunt Jimmy Cabot și Wuilker Farinez care continuă pe drumul lung de recuperare, în timp ce Julien Le Cardinal, Steven Fortes și Adam Buksa sunt, de asemenea, indisponibili.

Haise ar putea lua în considerare introducerea lui Massadio Haidara în lot pentru o prezență defensivă mai mare, forțându-l pe unul dintre Florian Sotoca, Angelo Fulgini sau Thomasson să rămână bancă.

Sotoca – care a fost folosit în ultima vreme într-un rol de fundaș lateral – este pe cale să facă a 100-a apariție în Ligue 1 în acest weekend, dar jucătorul de 32 de ani nu a marcat în ultimele 21 de meciuri în prima ligă, din octombrie.

Formații probabile:

PSG – Donnarumma; Pereira, Marquinhos, Ramos; Hakimi, Verratti, Soler, Vitinha, Mendes; Messi, Mbappe

Lens – Samba; Medina, Danso, Gradit; Sotoca, Abdul Samed, Fofana, Frankowski; Thomasson, Fulgini; Openda

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă