13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalPreview Leverkusen - Roma: José Mourinho vizează o finală europeană consecutivă

Preview Leverkusen – Roma: José Mourinho vizează o finală europeană consecutivă

Leverkusen și Roma se întâlnesc joi, 18 mai, în manșa secundă a semifinalei UEFA Europa League, iar germanii pleacă ca favoriți.

Leverkusen a arătat în primele minute ale primei manșe că poate pune probleme Romei care a ieșit victorioasă în zece din ultimele unsprezece meciuri din faza eliminatorie UEFA.

Cu toate acestea, formația din Bundesliga ar putea avea lipsă pe jucătorii Odilon Kossounou și Robert Andrich, în timp ce Xabi Alonso încearcă să îl învingă pe fostul său antrenor de la Real Madrid, José Mourinho.

Roma are de apărat un avantaj în prima etapă, dar în general nu a avut cele mai favorabile rezultate în Germania în ultima vreme – inclusiv o înfrângere cu 3-1 în fața lui Leverkusen în faza grupelor din Liga Campionilor UEFA 2004/05.

Ultimul lor succes în deplasare împotriva unei echipe din Bundesliga a fost împotriva lui Hamburg în Cupa UEFA 2000/01.

“Vom fi pregătiți. Ne-am pregătit bine, iar obiectivul nostru este ca peste câțiva ani oamenii să își amintească de meciul de mâine. Băieții sunt pregătiți și sperăm că aceasta va fi prima din multe alte următoare semifinale”, spune Xabi Alonso, antrenor Bayer.

“Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci pentru fani. Ei sunt absolut extraordinari și merită să se bucure. Dar trebuie să facem un meci excepțional pentru a avansa în finală. Nu mă gândesc la trecut, la vechile mele finale, mă gândesc doar la prezent,” a spus Mourinho.

Echipe probabile

Leverkusen: Hradecky; Tapsoba, Tah, Hincapie; Frimpong, Palacios, Demirbay, Bakker; Diaby, Wirtz, Adli

Roma: Rui Patrício; Mancini, Cristante, Ibañez; Çelik, Bove, Matić, Spinazzola; Pellegrini, Wijnaldum; Abraham

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă