20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportPreşedinţia acuză Realitatea TV de pseudojurnalism

Preşedinţia acuză Realitatea TV de pseudojurnalism

Administraţia Prezidenţială consideră că reluarea subiectului privind filmuleţul în care Traian Băsescu pare că loveşte un copil reprezintă o manipulare şi un pseudojurnalism.

Administraţia Prezidenţială salută gestul Realitatea TV “de a reaminti opiniei publice jocurile incorecte făcute de acest post de televiziune în timpul campaniei electorale din anul 2009, când a difuzat obsesiv un film trucat în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor”.

“Reluarea de către Realitatea TV în cursul zilei de marţi, 3 august a.c., a manipulărilor pe acest subiect reprezintă un pseudojurnalism care nu este specific spaţiului democratic european”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Administraţia Prezidenţială subliniază că expertul criminalist Cătălin Grigoraş a confirmat că filmul prezentat obsesiv de Realitatea TV în campania pentru alegerile prezidenţiale a fost alterat, fiind practic, un trucaj

“Administraţia Prezidenţială remarcă grava confuzie editorială manifestată la Realitatea TV prin titluri precum “Scandalul pumnului revine”, în contextul în care expertul criminalist Cătălin Grigoraş a confirmat că filmul prezentat obsesiv de Realitatea TV în campania pentru alegerile prezidenţiale a fost alterat, fiind practic, un trucaj”, se mai arată în comunicat.

CD-ul cu filmul în care preşedintele Băsescu apare lovind un copil a fost deteriorat voit de către directorul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, Cristian Dumitrescu. Acuzaţia vine din partea fostului expert INEC, Cătălin Grigoraş, care susţine, într-o carte publicată recent, că directorul Institutului a scris pe CD cu “un marker inadecvat”. Dezvăluirea este făcută de www.lumeajustitiei.ro. Directorul INEC neagă acuzaţia.

Cele mai citite

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....
Ultima oră
Pe aceeași temă