10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportPreşedintele Klaus Iohannis, avertisment pentru partidele politice

Preşedintele Klaus Iohannis, avertisment pentru partidele politice

 Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seara, după depunerea jurământului de noul Guvern, că partidele politice au la dispoziţie un an pentru a remedia "criza de încredere a cetăţeanului" şi pentru a se "reconecta la alegători".

El subliniat că România suferă de o  "criză de încredere a cetăţeanului, faţă de politicianul pe care l-a ales să îi reprezinte încrederea" şi avertizat partidele parlamentare că trebuie să "se reconecteze la alegători", înainte de alegerile parlamentare din 2016. Mai mult, preşedintele a explicat că înstrăinarea alegătorului de clasa politică apare atunci când se ignoră "dorinţele poporului".

Preşedintele Klaus Iohannis a adăugat că încredere alegătorilor în partide se câştigă greu, dar se pierde uşor şi că o democraţie "fără popor, nu se poate" astfel că un Guvern independent politic reprezintă "o şansă pentru România".

"Politică fără partide politice nu se poate, dar într-o democraţie, nici fără popor nu se poate", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

"Dacă nu se ia in considerare dorinţa poporului, se ajunge la o înstrăinare între alegător şi clasa politică", a mai spus preşedintele. Mai mult, el a criticat decizia partidelor de a nu propune niciun politician pentru funcţia de prim-ministru, astfel că Dacian Cioloş a fost a desemnat de Klaus Iohannis, cu scopul de a pregăti

Marţi seara, Guvernul Cioloş a depus jurământul, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis l-a propus, marţea trecută, pe fostul europarlamentar Dacian Cioloş, pentru funcţia de premier al României. Duminică, Dacian Cioloş a prezentat lista miniştrilor propuşi pentru Cabinetul său, iar luni şi marţi dimineaţa, miniştii propuşi au fost audiaţi în comisii de specialitate, iar marţi duă-amiaza au primit votul de încredere al Parlamentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă