19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPremierul Grindeanu către miniștrii lui: Intrăm în pâine și trecem la fapte

Premierul Grindeanu către miniștrii lui: Intrăm în pâine și trecem la fapte

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis miercuri seară miniștrilor din subordinea lui, la începutul primei ședințe a noului Guvern, că trebuie să intre “în pâine” și să treacă la fapte, informează Agerpres.

“Campania a trecut, deja intrăm în pâine și trecem la fapte”, a spus Grindeanu. Ședința de Guvern a început în jurul orei 21,15.

“Astăzi avem pe ordinea de zi două puncte. Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie ca și guvern și în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două”, a spus Sorin Grindeanu.

El a fost însoțit până în fața sălii de ședință de către liderul PSD Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Cei doi i-au urat succes noului premier. Întrebat ce simte la instalarea noului Guvern, Dragnea a răspuns: “Foarte multă speranță”.

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria, unde va conduce prima ședință a noului Guvern

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns miercuri, în jurul orei 20,00, la Palatul Victoria, unde, de la ora 21,00, va conduce prima ședință a noului Guvern.

Sorin Grindeanu este însoțit de liderul PSD, Liviu Dragnea, de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de membrii Cabinetului.

La sosirea la Palatul Victoria, aceștia au fost primiți de fostul premier Dacian Cioloș.

Sorin Grindeanu a anunțat că în prima ședință a noului Cabinet vor fi adoptate ordonanța de organizare a Guvernului și proiectul de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă