5.8 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
AcasăSportUPDATE. Premierul Dacian Cioloș, în vizită oficială la Chișinău

UPDATE. Premierul Dacian Cioloș, în vizită oficială la Chișinău

UPDATE 8:30. Premierul Dacian Cioloş a ajuns la Chişinău în prima sa vizită în Republica Moldova, unde a fost primit cu onoruri militare.

–––––––––––

Premierul Dacian Cioloș efectuează, joi, prima vizită oficială în Republica Moldova, de la preluarea mandatului. Șeful Executivului se va întâlni cu președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și omologul său de la Chișinău, Pavel Filip.

Potrivit Guvernului, vizita la Chișinău a delegației române are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova. Deblocarea acestei prime tranșe a fost aprobată de Guvern în ședința din 3 august, ca urmare a constatării rezultatelor în realizarea măsurilor asumate în acest scop de Republica Moldova.

Dacian Cioloș va fi însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiției, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, și Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Pe lângă întrevederea în plenul celor două delegații, pe agenda vizitei sunt incluse întâlniri bilaterale ale miniștrilor români cu omologi și cu alți oficiali din Republica Moldova, se arată în comunicat. Cioloș se va întâlni și cu reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova, cu autorități locale reprezentate în Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și cu reprezentanți ai formațiunilor politice de opoziție parlamentare și neparlamentare de la Chișinău.

Totodată, el va depune o coroană de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Dacian Coloș va merge și la grădinița din satul Selemet, raionul Cimișlia, inclusă în programul de reabilitare și dotare a grădințelor din Republica Moldova cu asistență tehnică și financiară din partea Guvernului României.

Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 290: Putin vorbește despre negocieri privind terminarea războiului

Pre;edintele Federației Ruse, Vladimir Putin, spune că ar putea exista negocieri în vederea finalizării a ceea ce numește “operațiunea militară specială” din Ucraina. Afirmațiile lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă