14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPremierul Cioloș, despre ministrul Justiției: E o persoană onestă, care e directă,...

Premierul Cioloș, despre ministrul Justiției: E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă

Premierul Dacian Cioloș consideră că ministrul Justiției, Raluca Prună, este o persoană „câteodată prea directă”.

Într-un interviu acordat Digi24, joi seara, șeful Executivului a fost întrebat dacă o mai susține pe Raluca Prună. În acest context, Dacian Cioloș a răspuns: „Eu cu doamna ministru Prună am lucrat bine. E o persoană onestă, care e directă, probabil câteodată prea directă", a spus el.

În opinia sa, Raluca Prună nu are experiență în politcă, însă ea își folosește experiența profesională „cât de bine poate”.

„N-are experiență politică, dar are, din punctul meu de vedere, onestitate și își folosește experiența profesională cât de bine poate în ceea ce face", a adăugat premierul Cioloș.

În această săptămână, declarațiile ministrului Justiției au stârnit controverse. Ea a precizat, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturi (CSM), că a minţit la CEDO atunci când a spus că a fost asigurat un buget a câte 150 de milioane de euro pentru şapte penitenciare.

„Ştiţi cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus şi am minţit la CEDO – şi spun bine minţit la CEDO – că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am minţit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, aproape un miliard de euro, dar astea erau nişte bune intenţii, pentru că în realitate în buget noi nu aveam aceşti bani", a spus Raluca Prună în şedinţa CSM.

Din acest motiv, PSD a depus, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta a fost a doua moțiune simplă care a vizat-o pe Raluca Prună. Marți, ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum.

În 6 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a respins o moţiune simplă pe Justiţie, iniţiată de ALDE şi semnată de 53 de deputaţi. Social-democraţii au decis atunci să participe la şedinţă pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. 

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă