21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportPREMIERĂ: Ca la bacalaureat, alegerile din decembrie vor fi supravegheate video |...

PREMIERĂ: Ca la bacalaureat, alegerile din decembrie vor fi supravegheate video | TOP cele mai citite

Ministerul de Interne, condus de Dragoş Tudorache, a pregătit o hotărâre de guvern prin care alegerile parlamentare vor fi supravegheate video.

"Operatorul de calculator al biroului electoral al secției de vot asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării și până la părăsirea localului secției de vot de către membrii biroului electoral al secției de votare, în scopul asigurării posibilității organismelor electorale de a verifica respectarea dispozițiilor art. 92 și art.93 din Legea nr.208/2015, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Operatorul de calculator trebuie să realizeze înregistrarea video-audio prevăzută la alin.(1) dintr-o poziție fixă, de la o distanță medie, pe un cadru general.
(3) Se interzice operatorului de calculator să realizeze copii ale înregistrării video-audio, ori să permită accesul altor persoane la înregistrare", se arată în HG-ul postat pe site-ul ministerului de Interne.

Filmarea se va face cu tablete Lenovo ale STS.

HG-ul urmează să fie dezbătut mâine, în şedinţa de guvern. Este pentru prima oară când procesul de numărare a voturilor va fi filmat, ca examul de bacalaureat. În trecut au existat numeroase suspiciuni că reprezentanţii partidelor sunt înţeleşi şi anulează buletinele de vot ale formaţiunilor care nu au reprezentanţi în secţiile de vot.

 

Cele mai citite

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Florinel Coman, după ce FCSB a cucerit primul titlu din ultimii 9 ani: „E un moment unic care va rămâne în inima mea”

FCSB a învins-o pe Farul cu 2-1, sâmbătă seara, pe Arena Națională, și a cucerit un nou titlu după 9 ani de așteptare. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă