11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportPrefecţii, evaluaţi până la 1 februarie

Prefecţii, evaluaţi până la 1 februarie

Guvernul evaluează prefecţii şi va prezenta concluziile acestui proces în jurul datei de 1 februarie, urmând a se ţine cont de “performanţele” acestora, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

“Vremea proastă continuă, activitatea prefecţilor este una importantă, aşteptăm să vedem cum vor trece peste această perioadă şi dânşii. Procesul de evaluare este în curs, va ţine cont de performanţele prefecţilor în aceste zile şi, probabil, în jurul datei de 1 (februarie – n.r.) vom veni cu o concluzie”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

De altfel, premierul Dacian Cioloş declara imediat după instalarea în fruntea Guvernului că va începe o operațiune de evaluare a tuturor angajaților din administrație, atât funcționari publici, cât și personal de conducere, pe baza unor criterii de eficiență asemănătoare celor folosite în interiorul Comisiei Europene.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că sunt „liste întregi de prefecţi care ţin şedinţe la PSD, sunt în conflicte de interese sau în situaţii cu semne de întrebare privind încălcarea legii” , afirmând că aşteaptă ca, în următoarele săptămâni, Guvernul să facă schimbările promise.

„La primele schimbări cred că va ieşi domnul Dragnea şi nu ştiu cum va reacţiona dacă s-a supărat atât de tare la o singură schimbare. PNL aşteaptă, în următoarele săptămâni, să vadă nişte schimbări, măcar acolo unde presa a raportat, şi sunt zeci de cazuri de funcţionari publici, vă dau liste întregi de prefecţi care ţin şedinţe la PSD, care sunt în conflicte de interese, în situaţii cu semne de întrebare privitoare la încălcarea legii”, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, potrivit Mediafax.

Alina Gorghiu a afirmat că aşteaptă ca prim-ministrul să facă „cu seriozitate şi curaj” evaluarea funcţionarilor publici şi „să demareze schimbările pe care le-a promis atunci când a venit în funcţie”.

Liderul PNL a criticat declaraţiile preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în contextul în care premierul a dispus schimbarea unui şefului Romsilva. “L-am văzut pe domnul Dragnea iritat maxim pentru că a îndrăznit primul-ministru să schimbe un şef de deconcentrat. Vă daţi seama când Guvernul va trece la treabă şi va face analiza pe criterii de performanţă şi profesionalism pe fiecare înalt funcţionar public sau înalt numit de PSD în acest cabinet”, a comentat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că niciodată nu va ameninţa sau şantaja actualul Guvern pentru a impune o anumită persoană în funcţie. “Niciodată nu o să fac ce face Liviu Dragnea sau PSD. Niciodată nu o să ameninţ sau să şantajez acest Guvern, prin spate sau public, dacă nu îmi pune un om sau nu susţine o persoană anume. Pe proiecte încercăm să îi convingem ce este important pentru societatea românească. Divergenţe există şi vor mai exista”, a mai declarat Gorghiu, întrebată dacă PNL va retrage susţinerea Guvernului Cioloş în contextul în care acesta a refuzat să emită o OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

“Nici pomeneală (de retragerea sprijinului politic-n.r.) Opinii diferite sunt, au fost şi vor mai fi. De exemplu, vă spun că încă de la început am spus că îl asigurăm pe primul ministru de toată susţinerea, dar nu necondiţionat. Am făcut această precizare nu o dată pentru că sunt nişte proiecte şi nişte principii de la care nu putem să facem rabat”, a mai declarat liderul liberal.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...
Ultima oră
Pe aceeași temă