33.4 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportPredoiu: Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei

Predoiu: Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PDL, a declarat, luni, că decizia Curţii Constituţionale privind revizuirea Constituţiei arată că liderul PNL “Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei”, conform Mediafax.

“Decizia Curţii Constituţionale privind revizuirea Constituţiei confirmă ceea ce am spus de la începutul acestui proces, Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei. Faptul că sunt foarte multe puncte semnalate de CC în proiectul de revizuire a Constituţiei care intră în coliziune cu prevederile constituţionale demonstrează încă o dată lipsa de profesionalism a membrilor Comisiei”, a precizat Predoiu, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Citeşte şi: Antonescu: Propun deputaţilor liberali să voteze pentru încuviinţarea cererii în cazul Cosma

În opinia lui Cătălin Predoiu, CC nu critică păstrarea bicameralismului pentru că a avut o decizie anterioară în care s-a pronunţat împotriva acestui lucru.

“Este adevărat că nu critică păstrarea bicameralismului pentru că a avut o decizie anterioară în care s-a pronunţat asupra acestui lucru. Deci există o jurisprudenţă a Curţii fixată deja, acum Curtea s-a aplecat asupra punctelor noi dovedite ca fiind neconstituţionale”, a adăugat Predoiu.

El a mai spus că textul constituţional actual privind modul de desemnare a premierului este corect.

Citeşte şi: Predoiu: Crin Antonescu promovează o revizuire a Constituţiei prin încălcarea Constituţiei

“Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct şi secret şi este persoana care în urma scrutinului se bucură de cea mai mare legitimitate politică şi această legitimitate politică a funcţiei trebuie compensată cu atribuţii pe măsură. Textul constituţional prezent privind modul de desemnare a premierului este corect în opinia noastră”, a precizat Predoiu.

Cele mai citite

Munca și drogurile

Deviza  ”civilizației spectacolului”  în care trăim ar trebui să fie ”nimic nu e ceea ce pare”. Cu toate că sunt la modă minivacanțele și...

VIDEO. Maria Dragomiroiu, la un pas să-și piardă viața

Maria Dragomiroiu are o viață de poveste. De la o copilărie trăită în sărăcie lucie, la artistul consacrat, atât de iubit de public de...

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă