11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPredoiu câştigă regiune după regiune

Predoiu câştigă regiune după regiune

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a câştigat a treia regiune în alegerile interne organizate în PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, obţinând şi de această dată un scor net superior faţă de primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Mai precis, Predoiu a luat aproape 76% din voturile democrat-liberalilor din Regiunea Centru (judeţele Alba, Sibiu, Braşov, Mureş, Harghita şi Covasna).

Anterior, fostul ministru al Justiţiei a obţinut 75,34% din voturi în Regiunea Nord-Vest şi peste 80% din voturi în Regiunea Nord-Est.

Alegerile interne din PDL au fost organizate pentru a demonstra criticilor actualei echipe de conducere a partidului că Predoiu se bucură de susţinerea majorităţii membrilor şi nu este impus de la centru. Cu alte cuvinte, pentru a arăta că Vasile Blaga şi oamenii săi reprezintă soluţia câştigătoare pentru PDL, în comparaţie cu aşa-numita tabără Băsescu (Gheorghe Falcă este finul preşedintelui Traian Băsescu şi opozant al lui Blaga).

Chiar dacă va câştiga toate regiunile în bătălia internă, pentru Cătălin Predoiu adevărata luptă începe de abia după aceea, în condiţiile în care PDL nu trece în sondaje de 17-18%. Până după alegerile europarlamentare din mai 2014, democrat-liberalii refuză orice discuţie cu reprezentanţii celorlalte partide de dreapta (Forţa Civică, PNŢCD, Mişcarea Populară). De altfel, liderii PDL consideră că o construcţie politică poate fi făcută doar în jurul PDL şi că democrat-liberalii sunt cei care ar trebui să dea şi candidatul dreptei la prezidenţiale. Aceasta ca răspuns la dorinţa ex-premierului Mihai Răzvan Ungureanu de a fi el candidatul dreptei unificate.

Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de CSCI în perioada 28-31 octombrie 2013, îl plasează pe Cătălin Predoiu la capitolul încredere pe poziţia a patra, după Victor Ponta (40%), Crin Antonescu (25%) şi Mihai Răzvan Ungureanu (22%). Şi în ceea ce priveşte intenţia de vot, Predoiu se află tot pe poziţia a patra. El ar obţine, potrivit sondajului, doar 9% din voturi, adică aproape jumătate din scorul PDL.

Cele mai citite

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Zelenski se precipită: Ucraina are nevoie de “o accelerare semnificativă” a livrărilor de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marţi seara că Ucraina are nevoie de "o accelerare semnificativă" a livrărilor de armament de la partenerii săi...
Ultima oră
Pe aceeași temă