11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSportPreda (PDL) despre refuzul lui Ponta de a se vedea cu FMI:...

Preda (PDL) despre refuzul lui Ponta de a se vedea cu FMI: O gafă de proporţii

Refuzul preşedintelui PSD, Victor Ponta, de a participa la discuţii cu Fondul Monetar Internaţional nu a trecut neobservat de Opoziţie. Democrat-liberalul Cristian Preda apreciază, pe blogul personal, că a refuza discuţia cu FMI, după ce al doilea om în stat, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, o încuraja, este “o gafă de mare proporţii”, potrivit Realitatea.net.

Preda spune că preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut “o gafă de proporţii” că a refuzat o întâlnire cu FMI, în condiţiile în care colegul său de partid şi al doilea om în stat, Mircea Geoană, s-a întâlnit la Washington cu şeful FMI şi a susţinut nevoia menţinerii dialogului structurat cu FMI, ca şi cu Comisia Europeană şi Banca Mondială. Preda mai spune pe blog că Ponta s-a rătăcit, “lipsit de o îndrumare de substanţă din partea lui Adrian Năstase”.

“Pe 27 iulie, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se întâlnea la Washington cu şeful FMI. Una dintre concluziile întâlnirii a fost nevoia dialogului structurat cu FMI, ca şi cu Comisia Europeană şi Banca Mondială, chiar şi dacă România nu ar solicita un alt împrumut de la Fond. Pe 2 august, Victor Ponta anunţă la Bucureşti că PSD nu are ce discuta cu FMI şi că nu va da curs invitaţiei adresate de J. Franks. Cine citeşte cele două ştiri nu mai înţelege nimic!”, scrie pe blog Preda.

Nici Adrian Năstase nu scapă criticilor lui Cristian Preda. “Adevărul e că părintele spiritual al fruntaşului PSD, Adrian Năstase, publicase pe 28 iulie pe blog o analiză a departamentului economic al PSD, din care nu reiese ce ar trebui să facă România nici în privinţa unui nou împrumut, nici în privinţa dialogului cu FMI. Singura concluzie clară era formulată în termeni mai degrabă sportivi: . Lipsit de o îndrumare de substanţă din partea lui A. Năstase, Victor Ponta s-a rătăcit”, trage concluzia pedelistul.

Potrivit lui Preda, refuzând o întâlnire cu Jeffrey Franks, Ponta a făcut o “gafă de proporţii”, care poate avea drept cauză, cum s-ar spune în sport, “lipsa de experienţă internaţională”.

“Căci a refuza o discuţie cu delegaţia FMI, după ce al doilea om în stat, care face parte din propriul tău partid, a cerut la Washington o întrevedere cu şeful FMI şi a tras concluzia că e nevoie de dialog cu această instituţie, este o gafă de proporţii. Din două una: ori Victor Ponta se teme prea tare să nu fie confundat cu Mircea Geoană, ori el nu are ce să spună delegaţiei FMI. Folosind o expresie uzată din limbajul cronicarilor sportivi, aş zice că, în cazul lui V. Ponta, lipsa de experienţă internaţională îşi spune cuvântul”, conchide Cristian Preda.

Răfuielile interne din partid, de această dată pe tema acordului cu Fondul Monetar, riscă să împartă PSD-ul în două tabere: pro sau contra FMI? În timp ce doi lideri PSD din “vechea gardă”, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, par să agreeze colaborarea cu FMI, preşedintele social-democrat, Victor Ponta, respinge, însă, orice colaborare cu Fondul. Mai mult, Ponta acuză delegaţia FMI că ar gira “deciziile stupide şi incoerente” ale Guvernului Boc.

“A trecut vremea întâlnirilor protocolare”, a fost răspunsul preşedintelui PSD la invitaţia FMI de a participa la discuţii. “Dacă au intenţia de a asculta vocea Opoziţiei, o pot face înainte de a se lua deciziile. După ce s-au luat toate deciziile este absolut inutil. Poziţia unora dintre reprezentanţii FMI de a fi de acord cu orice măsură a Guvernului este o poziţie anormală şi nu credem că în acest mod putem continua acest tip de relaţie”, spunea Victor Ponta.

 

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă