11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta: Traian Băsescu îşi urăşte ţara şi poporul

Ponta: Traian Băsescu îşi urăşte ţara şi poporul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat sâmbătă în cadrul Congresului partidului că şeful statului este “mult mai rău decât Ceauşescu” nu doar pentru că acesta ar fi “nebun”, ci deoarece îşi urăşte ţara, relatează NewsIn.

“Încep să cred că Băsescu este mult mai rău decât Ceauşescu. De ce? Pentru că îşi urăşte ţara, pentru că îşi urăşte poporul, nu doar pentru că este nebun. Şi pentru că vrea să se răzbune pe poporul care nu-l mai vrea. (…) Să ne batem ca în România să se reinstaureze legea, să se reinstaureze justiţia care să-i pedepsească pe Boc, pe Videanu, pe Blaga, pe Udrea, pe Falcă, pe Oprea, pe Flutur şi pe toţi ceilalţi hoţi. Hoţii nu merită iertare, ei trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut, trebuie să dea banii furaţi înapoi. Astăzi, cei care au demnitate pot să plece şi au plecat de lângă Băsescu, au rămas slugile şi hoţii şi aceştia trebuie să plătească când Zeus al lor va cădea de pe soclu”, a afirmat Ponta, promiţând că va rămâne “procuror pentru cei de la PDL”.

De asemenea, liderul PSD a susţinut că eticheta de corupţie a guvernării PSD din perioada 2000-2004 a fost întrecută în percepţia publică de către “epoca Băsescu”. ” Am curaj să vorbesc despre singura temă care l-a adus pe Traian Băsescu şi pe ai săi la victoria din 2004, tema anticorupţiei. Ei erau cei curaţi, noi eram cei corupţi, Traian Băsescu îi trăgea pe corupţi în ţeapă, guvernam bine, dar trebuia să plecăm (…) Vreau să le arătăm românilor că Traian Băsescu a folosit o singură ţeapă, una în care ne-a tras pe toţi în 2004″, a susţinut Ponta. El i-a îndemnat pe pesedişti să întrebe oamenii pe stradă când a fost mai multă corupţie, în perioada guvernării PSD sau cea a guvernării lui Traian Băsescu, dând asigurări că nivelul actual de corupţie este perceput ca fiind mai mare decât cel din 2000-2004.

Preşedintele PSD a mai afirmat în faţa Congresului că “greul” pentru social-democraţi va fi în momentul în care ajung la guvernare şi nu în lupta cu Traian Băsescu şi PDL. ” Nu acum când ne batem cu Băsescu şi cu PDL ne este cel mai greu. Cel mai greu ne va fi când vom veni la guvernare, vă rog să fiţi conştienţi de acest lucru pentru că trebuie să refacem o ţară pustiită, o ţară cu o populaţie dezamăgită, cu o populaţie umilită”, a mai susţinut Ponta. “Ne-au furat această ţară, ne-au furat prezentul, trebuie să-i oprim să nu ne fure viitorul”, a făcut apel liderul PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă