17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportPonta: România va rata obiectivul Schengen, este cel mai grav eşec al...

Ponta: România va rata obiectivul Schengen, este cel mai grav eşec al mandatului lui Băsescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că România va rata obiectivul aderării la spaţiul Schengen, lucru care va fi “consfinţit săptămâna viitoare”, şi ar reprezenta cel mai mare eşec din mandatul preşedintelui Traian Băsescu, potrivit NewsIn.

“Săptămâna viitoare se va consfinţi poate cel mai grav eşec al politicii europene a României în mandatul Traian Băsescu, nu vom fi primiţi în spaţiul Schengen, nu se ridică Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi nu suntem consideraţi cu o conducere Traian Băsescu şi PDL un membru serios, un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. (…) Acele scenarii de film cu vameşi şi cu poliţişti arestaţi, când s-a ajuns la conducere, când s-a ajuns la Blejnar lucrurile s-au oprit, evident nu intrăm în Schengen pentru că intrarea în Schengen ar fi condiţionată de decapitarea corupţiei şi mafiei pe care PDL o administrează în acest moment”, a declarat liderul PSD.

Decizia privind posibila aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi luată în 22 septembrie, a declarat ministrul bulgar de interne Ţvetan Ţvetanov.

“Ar fi frumos în cazul în care Consiliul de Justiţiei şi Afaceri Interne ar lua decizia politică de a ridica mai întâi controalele la graniţele aeriene şi maritime, iar la graniţele terestre într-o etapă ulterioară”, a declarat Ţvetanov pentru postul naţional bulgar de radio.

Ministrul a precizat că ar trebui să mai fie dat publicităţii un raport al Comisiei Europene privind România şi Bulgaria înainte să fie trase concluzii privind aderarea celor două ţări la Schengen. El a adăugat că Bucureştiul şi Sofia ar putea fi incluse în spaţiul de liberă circulaţi în iulie 2012.

Potrivit lui Ţvetanov, persistă îngrijorările că cele două ţări s-ar putea confrunta cu presiuni migraţioniste din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, via Grecia şi Turcia.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă