16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPonta: Oamenii care l-au huiduit pe Băsescu au făcut ce au simţit,...

Ponta: Oamenii care l-au huiduit pe Băsescu au făcut ce au simţit, e o problemă între el şi români

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, la Focşani, unde a participat la manifestările dedicate Zilei Unirii că “este o problemă între Traian Băsescu şi poporul român”, referindu-se la faptul că şeful statului a fost huiduit atât la Iaşi cât şi în Vrancea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ponta a declarat că oamenii care l-au huiduit pe Traian Băsescu au “facut ce au simţit”, adăugând că “între şeful statului şi poporul român este o problemă”. Liderul social democraţilor a adăugat că el a stat între oameni fără să fie nevoie să fie păzit de forţele de ordine, precizând că manifestările împotriva şefului statului nu au fost dinainte puse la punct, aşa cum nici acum 3-4 ani, nu erau aranjate momentele în care lui Traian Băsescu i se cereau autografe ori fotografii.

“Am fost la Iaşi, am fost şi aici, la Focşani. Am fost între oameni, eu am stat între oameni, nu a fost nevoie să mă apere nimeni. Pot să vă asigur că nu a fost nimeni dinainte pregătit să şi exprime sentimentele, cum probabil nimeni nu era în urmă cu 3-4 ani pregătit să-l felicite sau să facă poze cu Băsescu. Oamenii şi-au exprimat ce au simţit. E o problemă între Traian Băsescu şi poporul român. Aş vrea învăţăminte din aceasta toţi cei care facem politică şi care vom mai face şi în următorii ani, să învăţam ce înseamnă să-ţi dezamăgeşti foarte tare oamenii pe care îi reprezinţi”, a declarat Ponta într-o conferinţă de presă.

În acelaşi context, Victor Ponta a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, dar şi primarul Iaşiului s-au comportat, luni, ca adevărate gazde, referindu-se la vizita lui Traian Băsescu în cele două oraşe.

“Eu personal am în grijă întotdeauna să stau departe de Băsescu. Dar astăzi atât primarul de Iaşi cât şi preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, s-au comportat ca adevărate gazde. Nu trebuie să te porţi urât cu un musafir chiar dacă nu eşti de acord cu el. Ambii au dat dovadă de eleganţă şi respect faţă de reguli. Nu contează dacă cel care-ţi vine în casă nu-ţi respectă regulile, tu trebuie să fii primul care le respectă”, a spus social-democratul.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, s-a referit la vizita preşedintelui Traian Băsescu şi la faptul că şeful statului a fost huiduit de oameni în Piaţa Teatrului din Focşani.

“Nu mi-am schimbat comportamentul de când sunt şef al administraţiei publice din judeţul Vrancea faţă de nici un şef de stat şi faţă de sărbătoarea care pentru Vrancea e atât de importantă. Astăzi, am schimbat amabilităţi cu Traian Băsescu, aşa cum şi altădată am făcut-o. Nu pot fi mereu de acord cu ideile sale, i-am spus cu mare prieteneie că atunci când a aruncat în aer un Guvern de 70 la sută majoritate în Parlament face o mare greşeală şi că România va avea de suferit. Nu m-a crezut, dar iată că astăzi reacţia publicului cu probleme exasperante, cu probleme legitime în ce priveşte viaţa, ne-a depăşit inclusiv pe noi, şefii administraţiei publice judeţene”, a spus Oprişan.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă