15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta îi APĂRĂ pe Orban şi pe Ungureanu: Nu sunt ei de...

Ponta îi APĂRĂ pe Orban şi pe Ungureanu: Nu sunt ei de vină pentru suspendarea fondurilor UE

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu poate fi tras la răspundere pentru suspendarea fondurilor UE, întrucât a ajuns în funcţie “intr-un stadiu extrem de avansat al bolii” sistemului, dar că, la vremea la care s-au înregistrat neregulile în programele derulate cu fonduri UE, 2009-2011, “Andreea Paul Vass era acolo”, potrivit Realitatea.net.

“Cred că Leonard Orban a făcut atât cât a putut, el a fost adus în 2011, nu a primit autoritatea politică necesară şi nici dreptul de coordonare directă a autorităţilor de management, a venit intr-un stadiu extrem de avansat al bolii. Cum să fie de vină Leornard Orban pentru 2009, 2010, 2011?”, a răspuns premierul, întrebat dacă Orban este responsabil pentru suspendarea fondurilor UE.

Ponta a completat că nici Mihai Răvan Ungureanu nu este de vină. “Dna Vass era acolo însă, când o văd cum iese acum la TV, îmi dau seama că orice record de tupeu poate fi bătut”, a acuzat el.

Întrebat dacă va fi cineva sancţionat pentru eşecul celor trei programe suspendate, Ponta a replicat: “Deocamdată, dincolo de sesizările pe care DLAF le-a tot făcut către DNA, deocamdată n-a plătit nimeni şi nici nu cred că vom avea o utilizare mai bună atât timp cât, la zona de justiţie, n-avem recuperat niciun ban si condamnată nicio persoană. Asta e realitatea cu care ne confruntăm”.

De asemenea, el a anunţat că, până în 2014 nu poate fi schimbată structura autorităşţilor de management. “Pentru 1 ianuarie 2014, gândim o cu totul altă organizare a capacităţii administrative. Pana atunci, nu putem schimba structura autorităţilor de management deorece Bruxelles-ul mai repde de 6- 9 luni nu reacreditează o autoritate”, a spus Ponta.

 

 

Cele mai citite

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...
Ultima oră
Pe aceeași temă