15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportPonta: Fac pasul spre ÎMPĂCAREA cu opoziţia

Ponta: Fac pasul spre ÎMPĂCAREA cu opoziţia

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va face pasul spre împăcare cu opoziţia, pentru că cel care câştigă trebuie să facă lucrul acesta, dar a arătat că le cere celor de la PDL “să iasă puţin din logica de a fi totdeauna contra”, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă va face pasul spre împăcare cu opoziţia, Ponta a răspuns: “Sigur că eu voi face pasul pentru că cel care câştigă trebuie să facă pasul spre împăcare. Tocmai în sensul ăsta dădeam acest semnal că trebuie să iasă şi ei din logica de a fi contra, contra la orice”.

Ponta s-a arătat nemulţumit de criticile PDL privind deciziile pe care le-a luat Guvernul marţi.

“Vroiam să explic pentru colegii de la PDL care am văzut că nu au înţeles, am pus la dispoziţie şi punctul de vedere al Ministerului Justiţiei: validarea alegerilor în sensul prevăzut de art. 110 din Constituţie se face la momentul la care la Camera Deputaţilor s-au validat două treimi din mandate, la Senat dacă nu mă înşel sunt trei sferturi. Deci, nu ştiu cine mai e în viaţă acum din PDL, dar era cineva care spunea că nu putem astăzi să avem şedinţă de guvern şi să adoptăm. Putem până joi, când se validează două treimi din mandate”, a arătat Victor Ponta.

El a arătat că cei de la PDL “trebuie să iasă puţin din logica de a fi totdeauna contra, că au o perioadă de opoziţie”.

“Când vii şi critici trebuie să citici totul serios, pentru că criticând tot timpul devine serios. Aveam voie astăzi, am adoptat Ordonanţa privind Autoritatea de Supraveghere Financiară, de exemplu, care se va aplica începând cu 15 martie. Am adoptat astăzi o Ordonanţă care se referă la procedurile de privatizare pe care le-am stabilit cu FMI. Adică astăzi am avut treabă. Nu ne-am strâns aşa, că nu aveam ce face, ca să ne critice PDL. Ne-am strâns că aveam de administrat ţara. Şi la fel facem şi sâmbătă, avem şedinţă de Guvern, la fel facem săptămâna viitoare, imediat după Crăciun, iar avem şedinţă de Guvern”, a precizat Ponta.

El a arătat că treaba opoziţiei este să critice, dar aceasta ar trebui să iasă puţin din logica de “a critica doar ca să se afle în treabă”.

“Şi ar trebui totuşi să fie mai serioşi în critica lor, ca să avem o dezbatere putere-opoziţie normală. Altfel, ei ne acuză că de ce ninge sau de ce plouă şi noi le răspundem la fel. Şi nu cred că asta vor oamenii mai departe”, a spus Ponta.

El a arătat că s-ar putea ca opoziţiei să nu îi placă ceea ce s-a adoptat în şedinţa de Guvern. “E ceva astăzi ce am adoptat în şedinţa de Guvern şi nu le place, nu poţi să spui că nu aveam voie, citiţi articolul 110, citiţi ce spun regulamentele. Nu poţi să pui balerini să vorbească despre Constituţie şi jurişti despre agricultură. Trebuie să fie şi ei un pic mai serioşi, ca să putem să-i tratăm serios”, a menţionat premierul.

El a apreciat că opoziţiei ar putea să nu-i placă ideea unei autorităţi de supraveghere financiară. “A, că nu le place ideea că o să facem o autoritate de supraveghere financiară, că nu o să se mai poată întâmpla toate lucrurile pe care dumneavoastră le daţi pe la televizor, cu domnul Sima de la Hotnews, cu toate alea? Păi normal că nu le place PDL dar e bine pentru România să facem lucrurile astea”, a menţionat Ponta.

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă