16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPonta, despre acţiunile lui Geoană: E ca în poezia cu Riga Crypto,vrea...

Ponta, despre acţiunile lui Geoană: E ca în poezia cu Riga Crypto,vrea să spună ceva,dar nu înţelegem

Victor Ponta a participat duminică la emisiunea “Serviciul Român de Comedie”, unde l-a ironizat pe Mircea Geoană, ale cărei acţiuni politice le-a comparat cu poezia “Riga Crypto şi Lapona Enigel”, adică preşedintele Senatului vrea să spună ceva în mod sigur, dar nu înţelege nimeni ce.

Toni Grecu l-a chestionat pe Ponta despre tinereţea sa. “În perioada liceului aţi fost un individ aventuros, un rebel, aţi fost rocker, punkist, satanist, aţi purtat plete, aţi alergat după fete, aţi băut votcă cu rudotel?”, l-a întrebat realizatorul emisiunii de la PRO TV.

Ponta a râs şi a strecurat apoi o aluzie la Mircea Geoană. “Eu vreau să explic de ce râdeam: pentru că ştiam întrebarea, am fost aseară la dvs. şi mi-aţi dat întrebările şi….(…) Ştiam întrebarea. Răspunsul este da”, a spus Ponta, amintind de explicaţiile lui Geoană că s-ar fi dus acasă la S.O. Vîntu deoarece aflase că Traian Băsescu intrase în posesia întrebărilor de la dezbaterea finală din campanie de la prezidenţiale şi pentru a se asigura de existenţa unui fair-play al discuţiilor.

Ponta a dorit însă să dea un răspuns întrebării dacă a băut “votcă cu rudotel”. “Eu sunt preşedintele PSD, pe alţi preşedinţi trebuie să-i luaţi cu votca, cu…Vă rog să nu mă confundaţi”, a spus Ponta cu subînţeles.

Revenind la subiectul Mircea Geoană, Ponta a afirmat despre colegul său de partid că acţionează precum poetul Ion Barbu în faimoasa poezie studiată în liceu, “Riga Crypto şi Lapona Enigel”, adică transmite un mesaj pe care îl descifrează doar el. Întrebat ce nu apreciază la Mircea Geoană, Ponta a răspuns: “Totul apreciez la Mircea Geoană, doar că.. am făcut la şcoală Ion Barbu când scria de Riga Crypto, lapona Enigel, ne duceam acasă, (şi ne întrebam, n.r.) şi a murit fără să înţelegem toţi ce a vrut să spună. Sunt convins că (Geoană) vrea să spună ceva”, a continuat pesedistul zâmbind.

“Eu ştiu că l-am îndemnat să mintă că a fost sau nu a fost, nu ştiu exact ce l-am îndemnat”, a mai amintit Ponta de acuzaţiile lui Geoană că el l-ar fi îndemnat să mintă despre vizita la S.O.Vîntu.

Moderatorii l-au întrebat apoi pe Ponta cum reacţionează când se enervează, amintind episodul de la începutul lui 2010, în care social-democratul şi-a exprimat regretul că nu l-a bătut pe premierul Emil Boc, dar şi de afirmaţia sa că, “dacă îţi pierzi simţul umorului în politică, trebuie să pui mâna pe mitralieră”. Liderul PSD a admis că, la nervi, devine mai agresiv. ” Când mă enervez, sigur, sunt şi mai agresiv, doar că mi-am găsit şi eu cu domnul Boc, n-a fost corect săracul, că nu cu el trebuia (…)”, a apucat să spună liderul PSD. Apoi, în emisiune şi-a făcut apariţia personajul Emil Boc, care i-a spus lui Ponta că are umor când glumeşte pe seama lui Mircea Geoană. “Simţul umorului, uneori când îl văd pe domnul Boc, se transformă în simţul omorului”, a replicat Ponta. El a mai ironizat apoi personajul care îl interpreta pe premier, glumind pe seama înălţimii acestuia (asemănătoare cu a lui Boc) şi spunând că vrea să scape cât mai repede de el.

De asemenea, Ponta a fost confruntat şi cu actorul care îl interpretează pe Ion Iliescu. Acesta i-a dăruit lui Ponta un volan ca să “ţină direcţia partidului, să nu-l lase pe Mircea Geoană să ne arunce în şanţ”. La final, în studio a intrat cineva care îl interpreta pe Fidel Castro, care i-a dăruit la rândul său lui Ponta o bască în stil Che Guevara, pe care Ponta şi-a pus-o pe cap.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă