16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportPonta: Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Să nu...

Ponta: Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Să nu se sperie oamenii dacă nu vine Mesia

Victor Ponta spune că există un plan de rezervă pentru Oltchim, în cazul în care Dan Diaconescu nu se prezintă, luni, cu banii pe care i-a promis. Prezent joi seara la România TV, premierul a precizat că în cel mai rău caz procedurile privind privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea vor fi reluate în 2013.

“Categoric, există un plan de rezervă pentru Oltchim. Cel declarat câştigător trebuie să semneze contractul în maximum 10 zile. Dacă luni se prezintă cumpărătorul cu banii, se încheie contractul şi încep restul procedurilor. Dacă nu, administratorul special va veni în câteva zile cu ceea ce înseamnă strategia pentru repornirea combinatului şi plata salariilor şi de pregătire a unei noi proceduri de privatizare pentru 2013 în care să arătăm că am învăţat din această procedură”, a declarat Victor Ponta, catalogându-l într-un mod plastic pe patronul OTV: .

“Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Dacă are banii ne dă cei 45 de milioane, semnăm contractul, îi împrumutăm combinatul, după care intră în negocieri să cumpere Arpechimul să rezolve cu Electrica şi cu AVAS-ul. Datoriile totale sunt acum de 700 de milioane de euro. Dacă luni nu vine Mesia cu Rolls-Royce să nu se sperie oamenii de la Oltchim”.

Conform primului ministru, Dan Diaconescu nu a făcut până în prezent nicio dovadă că ar dispune de sumele necesare pentru a prelua combinatul din Râmnicu Vâlcea, conform înţelegerii iniţiale:

“Trebuie rezolvată problema celor 250 de milioane datorie către AVAS şi trebuie purtate discuţii preliminare cu acel investitot care poate să asigure repornirea combinatului. Luni, domnul Diaconescu vine semnează contractul şi depune banii. Dacă nu face acest lucru, tot ce aţi văzut în aceste zile e o simplă perdea de fum. Nu există nicio dovadă că domnul Diaconescu a depus până acum vreun ban”.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă