11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportPonta: Constat cu dezamăgire absenţa premierului de la Consiliul European

Ponta: Constat cu dezamăgire absenţa premierului de la Consiliul European

Preşedintele social-democrat Victor Ponta constată “cu dezamăgire”, într-o scrisoare deschisă premierului Mihai Răzvan Ungureanu, că acesta a lipsit de la Consiliul European, declarând că USL susţine modificări legislative care ar “elimina” confuzia cu privire la modul în care România este reprezentată la nivel internaţional”, potrivit realitatea.net.

“Constat cu dezamăgire absenţa dumneavoastră, ca prim-ministru al României, de la Consiliul European de la Bruxelles din aceste zile, eveniment la care participă doar preşedintele Traian Băsescu. Consider că România ar fi fost mai bine reprezentată la acest nivel, precum şi cu ocazia semnării acestui tratat interguvernamental dacă ar fi fost prezent şi primul-ministru în funcţie”, menţionează copreşedintele USL Victor Ponta în scrisoarea deschisă adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

În acest context, liderul PSD cere iniţiarea unui proiect prin care să fie clarificat rolul preşedintelui şi al primului ministru în ceea ce priveşte încheierea unor acorduri în numele României.

“Astfel de modificări sunt absolut necesare pentru a clarifica relaţiile politice interne, precum şi pentru a da coerenţă şi credibilitate reprezentării României în străinătate. Sunt modificări pe care sper să le susţineţi şi dumneavoastră, domnule prim-ministru, pentru întărirea instituţională a României”, încheie Ponta scrisoarea deschisă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă