8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPonta ar putea pleca DIN NOU în Turcia pentru a se opera

Ponta ar putea pleca DIN NOU în Turcia pentru a se opera

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar. 

"Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Premierul a precizat că dacă va lipsi vicepremierul Oprea îl va înlocui timp de câteva zile. Victor Ponta a spus că de data aceasta nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile.

"Cei care au mai avut probleme cu meniscul ştiu că în câteva zile, de data asta lucrurile sunt bine", a spus premierul pentru România TV. 

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie, după o absenţă de aproape o lună.

În această perioadă, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, în timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracțiuni, în dosarul lui Dan Șova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

La întoarcerea în ţară, pe 13 iulie, Ponta s-a prezentat la DNA, pentru audieri, şi a fost pus sub inculpare. Ponta afirma, la ieşirea de la DNA, că va reveni pentru audieri în luna august, când se va finaliza expertiza financiar-contabilă dispusă în cauză.

La scurt timp, a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al PSD, care a fost preluată de Liviu Dragnea, ales de Comitetul Executiv Naţional al PSD în defavoarea Rovanei Plumb.

 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă