13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportPonta: Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia

Ponta: Anul viitor trebuie să regândim relaţia cu Rusia

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că România trebuie să regândească relaţia cu Rusia anul viitor şi să se orienteze şi spre pieţe din Africa şi ţările Golfului, transmite Agerpres.

Citeşte şi:

“Cred că anul viitor trebuie să redeclanşăm, să regândim o relaţie cu Rusia. Să ai o relaţie mai pragmatică în primul rând economic, în al doilea rând politic cu Rusia e un lucru care nu poate fi decât în beneficiul României”, a afirmat Victor Ponta, la BNR, la lansarea ‘Raportului România 2020: Ambiţii noi, ambiţii regăsite. Dialoguri asupra interesului naţional’, redactat de Institutul Aspen România şi German Marshall Fund.

Primul ministru a adăugat că regândirea relaţiilor cu Moscova nu are legătură nici cu scutul antirachetă, nici cu sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, care rămân obiective de interes naţional.

“România poate fi un jucător ambiţios fără ca cineva în mod serios să îi pună la îndoială fidelitatea faţă de Uniunea Europeană şi faţă de parteneriatul transatlantic”, a spus Ponta.

Şeful Executivului a pledat şi pentru o orientare a României către Africa şi ţările Golfului.

“Africa este un alt continent în care România a avut o prezenţă extraordinară cu mulţi ani în urmă, în care există un mare potenţial de colaborare pe care nu îl folosim absolut deloc. (…) Cred că ţările golfului reprezintă o altă zonă către care trebuie să se îndrepte şi România în perioada următoare”, a afirmat Victor Ponta.

Cele mai citite

Noua centrală de la Mintia, un proiect de 1,4 miliarde de euro, a primit acordul de mediu

Cel mai mare obiectiv industrial din România, noua Centrală de la Mintia, din Hunedoara, a primit acord de Mediu, anunţă Agenţia Naţională pentru Protecţia...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Un cunoscut actor a murit subit la doar 59 de ani

Un actor cunoscut a murit pe neașteptate la vârsta de 59 de ani. Este vorba despre Brian McCardie. Actorul scoțian este cunoscut în special...
Ultima oră
Pe aceeași temă