După excelentul sezon inaugural, 2017-2018, când caschetele roș-albastre au terminat pe locul 6 în grupă, cu 12 puncte, echipa antrenată de către fostul internațional Andrei Iosep se află în fața unei noi provocări, de o complexitate ieșită din comun. Cele șapte adversare sunt foarte valoroase și propun meciuri extrem de dificile în bazinul din Ghencea, un spectacol pe măsură, de amploare europeană și chiar mondială. Steaua se va duela cu Brescia și Pro Recco (Italia), Ferencvaros și Eger (Ungaria), Barceloneta (Spania), Dinamo Moscova (Rusia) și Crvena Zvezda Belgrad (Serbia).
Cine este prima adversară
Echipa italiană Brescia este cea în compania căreia Steaua va deschide noul sezon internațional, cu un meci în Ghencea, în data de 17 octombrie, ora 20.30. Brescia este o echipă relativ tânără, înființarea sa consemnându-se în anul 1973. A câștigat un titlu și o Cupă a Italiei, concurența pe plan intern fiind, după cum se știe, acerbă.
Brescia și-a trecut în cont de patru ori Len Euro Cup, a doua competiție continentală, ultimul succes fiind în sezonul 2015-2016, după care Ferencvaros a monopolizat trofeul respectiv.
Printre jucătorii faimoși care au evoluat la Brescia se numără Sava Randelovic, Guillermo Molina, Aleksandar Ciric, Goran Volarevic sau Nemanja Udovic.
În sezonul anterior, Brescia a ajuns în grupele Ligii Campionilor LEN după ce i-a eliminat cu 18-17 la general, în turul al treilea preliminar, pe rușii de la Sintez Kazan. Brescia a jucat în grupa A și s-a calificat la turneul final de pe locul al patrulea, cu 26 de puncte. În sferturile de finală a fost eliminată de conaționalii de la Pro Recco cu 12-10, după aruncările de departajare.
A ocupat finalmente locul al șaptelea în ediția 2017-2018 a Ligii Campionilor LEN. Brescia s-a impus în dubla manșă din turul al treilea preliminar cu 8-4 și 8-9 în fața spaniolilor de la Terassa, ajungând astfel colegă de grupă cu echipa militară.
Brescia înseamnă Hagi și Lucescu
Pentru iubitorii de sport din România, numele Bresciei este asociat cu anii ’90, atunci când echipa de fotbal a orașului a fost preluată de către antrenorul român Mircea Lucescu, care a format o veritabilă colonie românească prin transferurile unor internaționali precum Hagi, Sabău, Răducioiu sau Mateuț. Brescia era urmărită și simpatizată în România, dar a retrogradat din Serie A în urma unui meci de baraj pierdut în fața celor de la Udinese, cu 3-1. După aceea, în Serie B fiind, Brescia a câștigat o competiție de tradiție, Cupa Anglo-Italiană, învingând Notts County în finală cu scorul de 1-0.