37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportPMB vrea să acorde un sprijin financiar de 1.000 de lei pe...

PMB vrea să acorde un sprijin financiar de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap. Ce condiții trebuie să îndeplinească părinții

Primăria Municipiului București vrea să acorde un sprijin financiar în valoare de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap. Pentru a obține acest ajutor, cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Bucureşti, iar banii să fie viraţi doar prin virament bancar, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Ajutorul de 1.000 de lei pe lună se va acorda copiilor cu handicap în vârstă de până la 18 ani, care au cel puţin un părinte cu domiciliul stabil în Bucureşti.

Totodată, trebuie depus un dosar la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care să conţină o cerere tip, certificatul de naştere al copilului, în original şi copie, pentru copiii de până în 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal în original şi copie, actul de identitate al celuilalt părinte în original şi copie sau copie de pe certificatul de deces, copie a certificatului de căsătorie al părinţilor sau hotărârea de divorţ, buletin, în cazul copiilor de peste 14 ani, certificatul de încadrare în grad de handicap în original şi copie, extras de cont, decizia tutorelui şi actul de identitate în original şi copie sau hotărârea centrului de plasament şi actul de identitate al asistentului maternal în original şi copie.

Banii vor fi acordaţi tot de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că la începutul anului 2017 erau înregistraţi peste 4.600 de copii cu handicap. Dintre aceştia, peste 3.200 au un handicap grav, aproape 1.000 au handicap accentuat, aproape 500 au handicap mediu şi 37 au handicap uşor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă