12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportPlumb despre pensionarea lui Băsescu

Plumb despre pensionarea lui Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă, el beneficiind şi de prevederile legii privind grupa I de muncă deoarece a lucrat în condiţii deosebite peste 11 ani, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb. Ea a arătat că are aceste informaţii de la Casa de Pensii.

"Din informaţiile pe care le am de la Casa Naţională de Pensii, s-a pensionat la limită de vârstă, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din câte ştiu, tot din informaţiile primite de la Casa Naţională de Pensii, beneficiază şi de prevederile legii privind încadrarea în grupa I de muncă, datorită faptului că a lucrat în condiţii deosebite o perioadă de peste 11 ani", a declarat Rovana Plumb, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Ministrul a menţionat că pensia lui Traian Băsescu este stabilită conform legii, în funcţie de contribuţia pe care a avut-o la bugetul asigărilor sociale.

Ea a precizat totodată că pensia nu are legătură cu indemnizaţia care i se cuvine, conform legii, lui Traian Băsescu în calitate de fost preşedinte al României.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a pensionat, cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, în care se precizează că pe lunile noiembrie şi decembrie, acesta a încasat 5166 de lei.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.

Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă