Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Platini acuză: „Infantino nu vrea să revin în fotbal”

Michel Platini îl acuză pe Gianni Infantino, actualul președinte al FIFA, că încearcă să împiedice revenirea francezului în lumea fotbalului.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2019 - 09:34

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, susține că Infantino face tot posibilul pentru a-l ține departe pe acesta de fotbal, în condițiile în care suspendarea fostului Balon de Aur a expirat, iar jusțiția elvețiană l-a exonerat de acuzațiile care i-au fost aduse.

„Chiar dacă nu Infantino a provocat condamnarea mea, el împreună cu subordonaţii şi cu juriştii săi au făcut tot posibilul pentru ca eu să nu revin în fotbal”, a declarat fostul căpitan al Franței.

La începutul acestei săptămâni, FIFA a anunţat că a făcut demersurile legale pentru a obţine rambursarea a 2 milioane de franci elveţieni, sumă care ar fi fost plătită în mod nejustificat de către fostul preşedinte Sepp Blatter lui Michel Platini.

Francezul se apără: „FIFA îmi datora bani şi mi i-a dat. Cinci ani mai târziu, atunci când am candidat la preşedinţia FIFA, Federaţia internaţională m-a pedepsit pentru că mi-a dat banii respectivi. Nu pot să înţeleg”.

Platini a fost condamnat pentru încasarea sumei respective, care, susţine francezul, i-a fost promisă de Blatter cu ocazia colaborării pe care a avut-o cu acesta la începutul mandatului său, dar a cărei plată a fost făcută chiar înainte de realegerea elveţianului în funcţia de conducător al FIFA.

Plata frauduloasă a stat la baza suspendării celor doi din orice activitate legată de fotbal. Justiţia elveţiană a deschis în septembrie 2015 proceduri penale împotriva acestora, iar suspendarea lui Platini a expirat pe data de 6 octombrie 2019.

În vârstă de 64 ani, Platini a fost preşedinte al UEFA între anii 2007 și 2015.

Comentarii