29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportPiloții din Estonia au câștigat Raliul Finlandei. Ce mașină au folosit

Piloții din Estonia au câștigat Raliul Finlandei. Ce mașină au folosit

Un echipaj din Estonia, format din Ott Tänak si Martin Järveoja, a câștigat Arctic Rally Finlanda, folosind un automobil Hyundai i20 Coupe WRC.

“Este o victorie foarte importantă și aveam nevoie de cât mai multe puncte aici după rezultatul slab din Raliul Monte-Carlo. Știam că va fi foarte complicat să ne luptăm aici pentru victorie, dar în final am avut un weekend foarte bun. Etapa de test s-a desfășurat în condiții diferite, așa că nu știam la ce să ne așteptăm. Colaborarea cu inginerii a fost foarte bună și totul a fost așa cum mi-am dorit. A fost un raliu perfect pe zăpadă și aș vrea să felicit organizatorii pentru tot ceea ce au făcut aici și cu siguranță această etapă merita să fie inclusă permanent în calendar”, a spus Ott Tänak.

Hyundai Motorsport a obtinut, astfel, prima victorie din 2021 în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Echipajul din Estonia s-a impus cu un avans de 17,5 secunde și a câștigat cinci din cele zece probe speciale.

Automobile similare, Hyundai i20 Coupe WRC, s-au clasat și pe locurile 3, 4 și 7.

Pe locurile 2, 5 și 6 s-au clasat automobile marca Toyota Yaris WRC.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. IShowSpeed face senzație în România. Americanul a mâncat mici la Obor

IShowSpeed, un cunoscut streamer online pe platforma YouTube, a făcut o vizită specială în București, unde a transmis LIVE timp de peste 3 ore. https://www.youtube.com/watch?v=OAtqkkQ3eLE IShowSpeed...
Ultima oră
Pe aceeași temă