22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Piloții din Estonia au câștigat Raliul Finlandei. Ce mașină au folosit

Un echipaj din Estonia, format din Ott Tänak si Martin Järveoja, a câștigat Arctic Rally Finlanda, folosind un automobil Hyundai i20 Coupe WRC.

“Este o victorie foarte importantă și aveam nevoie de cât mai multe puncte aici după rezultatul slab din Raliul Monte-Carlo. Știam că va fi foarte complicat să ne luptăm aici pentru victorie, dar în final am avut un weekend foarte bun. Etapa de test s-a desfășurat în condiții diferite, așa că nu știam la ce să ne așteptăm. Colaborarea cu inginerii a fost foarte bună și totul a fost așa cum mi-am dorit. A fost un raliu perfect pe zăpadă și aș vrea să felicit organizatorii pentru tot ceea ce au făcut aici și cu siguranță această etapă merita să fie inclusă permanent în calendar”, a spus Ott Tänak.

Hyundai Motorsport a obtinut, astfel, prima victorie din 2021 în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Echipajul din Estonia s-a impus cu un avans de 17,5 secunde și a câștigat cinci din cele zece probe speciale.

Automobile similare, Hyundai i20 Coupe WRC, s-au clasat și pe locurile 3, 4 și 7.

Pe locurile 2, 5 și 6 s-au clasat automobile marca Toyota Yaris WRC.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă