13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Pentru Tribunalul București, Rapid e în Liga a 4-a

Probleme par să nu mai aibă sfârșit în Giulești. Formația antrenată de Dan Alexa a aflat că nu mai poate folosi sigla, după decizia Tribunalului Bucureşti, care a anulat înregistrarea acesteia printr-o decizie în procesul cu AFC Rapid (echipa din Liga a 4-a).

La scurt timp de la pronunțarea deciziei, AFC Rapid a anunțat că este continuatoarea echipei înființate la 1923: „Noi suntem Rapid!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook.

Reacția alb-vișiniilor din eșalonul secund a fost promptă. Într-un comunicat de presă, aceștia au acuzat Tribunalul București și au menționat că vor ataca decizia, pe care o consideră injustă. „Suntem revoltați de faptul că Tribunalul București pronunță o hotărâre în contradictoriu cu o asociație care nu a fost citată, căreia nu i s-a comunicat cerere de chemare în judecată, care nu a putut depune întâmpinare și căreia nu i s-a acordat dreptul de a se apăra prin depunerea de probe și invocarea de excepții și care nici măcar nu este menționată în dispozitivul hotărârii. Astfel, dreptul la un proces echitabil prevăzut de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului a fost, de asemenea, încălcat în mod flagrant. Totodată, soluțiile nedefinitive pronunțate de Tribunalul București, cu încălcarea legii, sunt surprinzătoare atât în raport de situația de fapt, cât și de prevederile legale. Apelul pe care îl vom intenta va restabili ordinea de drept, iar legea va fi aplicată. Protecția drepturilor exclusive asupra mărcilor notorii RAPID, dobândite în mod legal și folosite de noi, este încălcată chiar de către judecătorii care sunt chemați să aplice, dar și să respecte, legea”, se arată în comunicatul citat.

În 2018, societatea care administrează formaţia din Liga a 2-a a achiziţionat la licitaţie publică, în schimbul a aproape 500.000 de euro, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA.

Ultima oră
Pe aceeași temă