29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportPe cine vrea să SCHIMBE din funcţie premierul Cioloş

Pe cine vrea să SCHIMBE din funcţie premierul Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că are intenţia să schimbe din funcţie anumite persoane cu funcţii de conducere.

“Pe mine mă interesează performanţa. O să-i schimbăm pe cei care nu performează”, a subliniat premierul.

Vor fi vizaţi de asemenea schimbări din funcţie, pe criterii de performanţă, inclusiv miniştrii şi secretarii de stat, a precizat Dacian Cioloş. Despre secretarii de stat, şeful Guvernului a afirmat că nu doreşte neapărat să-i schimbe, chiar dacă au fost numiţi de fostul premier Ponta. Totuşi, Dacian Cioloş a cerut de la fiecare ministru din echipa lui să-i prezinte o evaluare asupra secretarilor de stat din ministerul pe care îl coordonează.

"Acolo unde oamenii nu au performat sau nu sunt compatibili cu viziunea ministrului și cu obiectivele și cu proiectele lui, vor pleca și au început deja să plece unii, pentru că miniștrii se angajează la un anumit program de guvernare și pentru mine e clar că ei trebuie să își facă echipa la nivel de minister", a susţinut premierul Cioloş.

În privinţa posturilor care se ocupă prin concurs, şeful Guvernului a precizat că ele vor fi atribuite în urma unor "concursuri transparente".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă