21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSportPCM decide sâmbătă dacă partidul va fuziona cu o altă formaţiune; Kover...

PCM decide sâmbătă dacă partidul va fuziona cu o altă formaţiune; Kover Laszlo-aşteptat la eveniment

Consiliul Naţional al PCM, care se va desfăşura, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc şi la care este aşteptat şi preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, va decide dacă partidul va fuziona sau nu cu o altă formaţiune, transmite corespondentul Mediafax.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că la cel de-al patrulea Consiliu Naţional al PCM, care se va desfăşura în sala de festivităţi a Liceului “Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc, vor participa preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, care este şi preşedinte de onoare al partidului, consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, precum şi preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional al PCM figurează, printre altele, un proiect de hotărâre privind independenţa organizaţională a partidului, delegaţii urmând să decidă dacă formaţiunea va fuziona sau nu cu un alt partid.

Cei aproximativ 120 de delegaţi vor stabili, de asemenea, modul de organizare, de funcţionare şi strategia de întărire a partidului, vor alege conducerea PCM, preşedintele în funcţie, Szasz Jeno, urmând să-i propună pe cei cinci vicepreşedinţi, iar prezidiul va propune preşedintele, care trebuie votat de delegaţi.

La dezbateri va fi abordată şi participarea civicilor maghiari la alegerile parlamentare din decembrie.

“Noi avem o strategie în trepte în ceea ce priveşte participarea noastră la alegerile parlamentare. În primă fază, dorim să ajungem la o înţelegere cu toate formaţiunile politice maghiare. Dacă acest lucru nu se va realiza pe plan naţional, avem în vedere stabilirea unei înţelegeri de colaborare cu Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi, dacă nici acest demers nu va reuşi, trebuie să cântărim pe cont propriu prezenţa noastră la alegerile parlamentare”, a spus Szasz Jeno.

Preşedintele PCM, Szasz Jeno, declara, în septembrie, că le-a propus liderilor UDMR, Kelemen Hunor, şi Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, fuziunea celor trei formaţiuni politice, într-o nouă organizaţie, denumită “Uniunea Maghiarilor”.

Ulterior, liderul PPMT Covasna, Nemes Elod, a declarat că liderii PPMT şi PCM negociază la nivel central privind o posibilă participare comună la alegerile legislative.

În ceeea priveşte conducerea PCM, liderul organizaţiei covăsnene, Gazda Zoltan, afirma, vineri, că partidul va avea cel mai probabil, de sâmbătă, un nou preşedinte, deoarece actualul lider, Szasz Jeno, s-ar putea să nu mai candideze.

“Szasz Jeno probabil nu va mai candida pentru un nou mandat, dar momentan nu se ştie cine va candida pentru acest post”, spunea Gazda.

Cele mai citite

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...

Pericol de inundații în județele Neamț și Iași! Hidrologii au instituit codul portocaliu

Hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundaţii, valabil până la ora 23:00 pe râuri mici din judeţele Neamţ şi Iaşi. Potrivit Institutului Naţional de...

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...
Ultima oră
Pe aceeași temă